93 milioane lei pentru alimentarea cu apă şi canalizare a unei străzi din Sectorul 5Primăria Capitalei va plăti peste 93 milioane lei pentru alimentarea cu apă şi canalizare a unei străzi din Sectorul 5. În şedinţa îndată de vineri, 30 mai, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii.

Primaria plateste 81,2 mil. lei pentru alimentarea cu apa si canalizare a unei strazi din Sectorul 5
Primăria plăteşte 81,2 mil. lei pentru alimentarea cu apă şi canalizare a unei străzi din Sectorul 5
Foto: B365.ro

Primăria Capitalei va plăti peste 93 de milioane lei pentru alimentarea cu apă şi canalizare a străzii Ghidigeni din Sectorul 5. Proiectul prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii "Extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare şi reabilitare apeducte din zona de sud-vest a municipiului Bucureşti (str. Ghidigeni, Sector 5)" a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului București în ședința de îndată de vineri.

Potrivit proiectului de hotărâre al Municipalității, finanţarea investiţiei se va face din alocaţii de la bugetul local al Municipiului Bucureşti şi/sau credite interne/externe, alte surse de finanţare acordate de Uniunea Europeană.

"Zona pe care este propusă investiţia este str. Ghidigeni, tronsonul cuprins între străzile Prelungirea Ghencea şi Cramei, situate în Sectorul 5, Bucureşti şi respectiv în comuna Bragadiru, pe o lungime de 1.859 m.

Pe strada Ghidigeni, tronsonul cuprins între Prelungirea Ghencea şi Nod Hidrotehnic Bragadiru există în prezent trei apeducte, iar pe tronsonul de stradă cuprins între Nod Hidrotehnic Bragadiru şi str. Cramei (din comuna Bragadiru) două apeducte.

În prezent, pe strada Ghidigeni nu există conductă de serviciu pentru alimentarea cu apă potabilă a riveranilor şi nici canalizare de serviciu pentru preluarea apelor uzate menajere, sursa de apă fiind pânza freatică prin puţuri de mică adâncime, preluarea apei din gospodării fiind făcută în fose neetanşe.

Lucrările constau în realizarea de reţele publice etanşe de alimentare cu apă potabilă şi respectiv canalizare menajeră pentru riveranii străzii Ghidigeni, eliminând astfel riscul de infiltrare a dejecţiilor menajere din fosele gospodăriilor riverane amplasate în lungul zonelor de protecţie sanitară a apeductelor şi eliminându-se, totodată, şi continuarea poluării pânzei freatice în zonă", se precizează în expunerea de motive a primarului general Sorin Oprescu.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.

De mai bine de 16 ani, sute de locuitori din perimetrul străzilor Mărăcineni - Dantelei - Arefu se chinuiesc să facă faţă noroaielor imense, care-i invadează la fiecare ploaie sau după topirea zăpezii. Aceste artere au fost cuprinse în aşa-numita Zonă 8 din Sectorul 5, care cuprinde străzile: Bulgarus, Ciuleandra, Poiana Verde, Floare de Gheata, Vointei, Cooperatiei, Consumului, Intr. Ghidigeni, Intr. Scurta, Str. Ghidigeni, Drum Darvari, Muncitorului, Furnalului, Arefu, Intr. Tigveni, Dantelei, Nandru, Ursa Mica, Amza Pellea, Lavei, Intr. Vladimiri si Intr. Cosmina. Chiar dacă mulţi şi-au construit aici vile sau şi-au cumpărat apartamente în blocurile ridicate recent, în care s-au pompat milioane de euro, administraţia locală, condusă de Marian Vanghelie, nu a dat doi bani pe condițiile în care trăiesc proprii contribuabili.

Extinderea reţelei publice de canalizare din Zona 8 a fost începută abia în toamna anului 2012, în ciuda faptului că programul coordonator anual din 2005, de la nivelul Primăriei Capitalei, prevedea că aceste lucrări urmau să fie demarate pe 15 martie 2005 şi să fie finalizate opt luni mai târziu. Mai multe detalii AICI.

Un locuitor de pe strada Ghidigeni a declarat anterior că extinderea reţelei publice de apă potabilă şi canalizare în zonă a fost începută încă din timpul mandatului primarului Călin Cătălin Chiriţă, şi lăsată de izbelişte mai bine de şapte ani.

În ultimii ani, locuitorii din zonă au tot strâns semnături, au făcut petiţii şi numeroase cereri către instituţiile statului pentru a beneficia de apă curentă, canalizare şi străzi asfaltate. De cele mai multe ori, însă, apelurile lor au primit doar răspunsuri seci, în care nu se preciza niciodată când vor începe şi când urmează să fie finalizate lucrările din această zonă.

Vezi AICI: Cum a pasat Vanghelie reabilitarea străzilor Primăriei Capitalei 

Etichete: alimentare cu apă, apă potabilă, canalizare, ghidigeni, Primăria Capitalei, Sectorul 5

0/1 COMENTARII
ANDY
30 mai 18:47
+0
VOTURI
-0
DE STRADA TEIUSI NU SE MAI AUDE NIMIC? ACEEASI SITUATIE ESTE SI ACOLO LUCRARI INCEPUTE SI NETERMINATE DE 3 ANI

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE