Primăria Sectorului 1 acuză RADEF că vrea să transforme cinematografele în clădiri de birouriPrimăria Sectorului 1 face un apel către ministrul Culturii, în legătură cu Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF). Primăria acuză RADEF că vrea să facă, în clădirile care găzduiesc cinematografe, apartamente sau birouri și solicită ministrului să treacă cinematografele în administrarea Consiliului Local Sector 1.

Primaria Sectorulu 1 acuza RADEF ca vrea sa transforme cinematografele in cladiri de birouri
Primăria Sectorulu 1 acuză RADEF că vrea să transforme cinematografele în clădiri de birouri
Foto: realitatea.net

"Primăria Sectorului 1 face un apel către Ministrul Culturii, doamna Corina Ioana Șuteu, să oprească politica Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) de distrugere a cinematografelor din această zonă administrativă.
Administrația locală își manifestă îngrijorarea cu privire la intențiile RADEF, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, de a distruge clădirile cinematografelor pe care le are în administrare și de a le înlocui cu blocuri de locuințe sau clădiri de birouri.", transmite primăria printr-un comunicat de presă.

Dovada pe care o prezintă Primăria Sectorului 1 în acest sens este o solicitare primită de la RADEF pe 14 aprilie 2016, pentru a emite un certificat de urbanism pentru o construcție P+15 pe locul fostei Grădini Cinematograf de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 1.

"De asemenea, schimbarea destinației cinematografului Scala din sală de spectacole în lăcaș religios demonstrează, încă o dată, politica "prietenoasă" a RADEF față de patrimoniul cultural pe care îl administrează. Pentru salvarea cinematografelor, reabilitarea, consolidarea și redarea lor circuitului cultural, Primăria Sectorului 1 solicită din nou Ministerului Culturii predarea cinematografelor, inclusiv documentele și bunurile mobile ale acestora, în administrarea Consiliului Local. Menționăm că, o solicitare similară a fost adresată și fostului ministru al Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, în data de 2 februarie 2016, însă demersul administrației locale a Sectorului 1 a rămas fără rezultate.", adaugă sursa citată.

Alexandru Moldoveanu, secretarul Sectorului 1, transmite, prin comunicat, că solicită actualului ministru al Culturii să accepte trecerea cinematografelor în administrarea Consiliului Local Sector 1. Nu este prima dată când Primăria cere acest lucru- o solicitare similară a fost făcută în decembrie 2015, către RADEF. Motivația dată atunci era "preocuparea pentru situația celor nouă cinematografe și grădini din Sectorul 1, aflate momentan în administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF), unele dintre acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare." Detalii, aici.

 

Etichete: cinema, cinema scala, RADEF, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE