Primăria Sectorului 1 anunţă construirea primului spital nou din nordul CapitaleiPrimăria Sectorului 1, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a anunţat că va investi în construirea unui centru de sănătate complet, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Primaria Sectorului 1 anunta construirea unui nou spital
Primăria Sectorului 1 anunţă construirea unui nou spital

"Sectorul 1, de fapt întregul Bucureşti, are nevoie urgentă de un spital nou, dotat la standarde europene şi în care să lucreze medici bine pregătiţi. Iată de ce administraţia pe care o conduc va finanţa construirea celui mai performat spital din estul Europei. Mă bucur că am găsit un partener în Ministerul Sănătăţii şi că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar oraşului şi comunităţii locale", a precizat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Noua clinică va funcţiona ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toţi bucureştenii, şi va fi situată în zona de nord a Capitalei, pe strada Bucureşti-Târgovişte, la numărul 10. Spitalul, a cărui construire va fi finanţată integral de către Primăria Sectorului 1, va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical, respectiv investigaţiile, diagnosticul, tratamentul şi recuperarea pacienţilor vor fi făcute în acelaşi centru medical.

"Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureştiului şi care se pretează unei investiţii de asemenea anvergură. E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte uşor accesibilă. În perioada următoare voi declanşa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internaţional de arhitectură şi voi chema la licitaţii constructori cu experienţă în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat", a mai declarat Dan Tudorache.

Totodată, spitalul va funcţiona ca un centru universitar pentru studenţii universităţilor de medicină şi medicii rezidenţi

"Vreau să construim, în zona de nord a Bucureştiului, un ansamblu de locuinţe de serviciu care să fie închiriate întregului personal medical la preţuri modice", a mai transmis edilul.

Etichete: Dan Tudorache, Dan Tudorache sector 1, Primaria Sectorului 1, Sectorul 1, spital, spital sectorul 1

0/2 COMENTARII
xyz
26 aug 12:30
+0
VOTURI
-0
Si ce faci, intre timp, cu potentialii pacienti pe care-i deservea spitalul daramat ?
vlad
26 aug 12:26
+0
VOTURI
-0
Aveau un spatiu atat de mare disponibil si nu faceau nimic cu el?? Orice spatiu de tipul asta ar trebui transformat imediat in parc, avem cea mai mica suprafata verde pe cap de locuitor din Europa, la nivel de capitale!!!Dar nuuuuuu.... le tin pregatite pentru dezvoltatori imobiliari.

Oricum, vorbind serios, Bucurestiul are destule spitale, nu nr. este problema ci calitatea.... asa ca atunci cand te apuci sa faci un spital nou, normal ar fi sa darami unul vechi, sa sterilizezi toata zona si sa o iei de la inceput.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h