Primăria sectorului 1 cere ÎNCHIDEREA gropii de gunoi de la ChiajnaPrimăria Sectorului 1 a anunţat că a cerut închiderea gropii de gunoi de la Chiajna şi construcţia unei centrale de cogenerare care să producă energie termică şi energie electrică din gunoaie.

Primaria sectorului 1 cere INCHIDEREA gropii de gunoi de la Chiajna
Primăria sectorului 1 cere ÎNCHIDEREA gropii de gunoi de la Chiajna

"Este o problemă stringentă în Sectorul 1. Oamenii se plâng datorită mirosului în anumite perioade ale zilei. Noi am făcut hârtii către Garda de Mediu şi ideal ar fi să putem închde groapa. Cum fac ei acum înseamnă că nu îşi fac treaba, procedurile de izolare a stratului de gunoi", a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Groapa de gunoi de la Chiajna funcţionează din anul 2000, însă problemele reclamate de bucureşteni au început să apară, tot mai des, în ultimii ani. Astfel, deşi dezvoltatorii imobiliari au vândut terenuri în zonă la preţuri mari pentru că ar fi departe de poluarea din oraş, tocmai poluarea aerului îi face acum pe oameni să regrete acest lucru.

Groapa de gunoi Chiajna Rudeni face parte din complexul S.C. IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT SRL şi a început să funcţioneze încă de acum 16 ani ca o rampă "ecologică". Între timp însă, locuitorii din zonă şi nu numai spun că aceasta a devenit un adevărat focar de infecţie, o bombă ecologică chiar lângă Bucureşti.

De aceea, edilul Sectorului 1 spune că va face demersurile necesare pentru construcţia unei centrale care să producă energie termică şi energie electrică din gunoaie. "Este un proiect pe care vreau să îl fac cu oraşul Chitila. Vreau să mă asociez cu oraşul Chitila şi să facem o centrală de cogenerare pe fonduri europene. Centrala de cogenerare ar rezolva şi problema gropii de gunoi şi ar asigura încălzire şi curent electric. Noi avem banii şi posibilităţile, Chitila are terenul. Asta e dorinţa mea şi sper ca în mandatul meu să rezolv această problemă a gunoiului din Sectorul 1", a explicat primarul Dan Tudorache care a adăugat că a avut o discuţie de principiu cu autorităţile din Chitila care s-au arătat interesate de proiect. "Şi alte sectoare ar putea să arunce gunoiul acolo", a menţionat edilul Sectorului 1.

Etichete: Dan Tudorache, groapa gunoi chiajna, Primăria Sector 1

0/1 COMENTARII
Sorin
12 Jul 17:23
+0
VOTURI
-0
Domnule primar, habar n-ai despre ce vorbesti.....
Cred ca nici nu stii unde se afla de fapt groapa de gunoi Chiajna Rudeni, sau te faci ca nu stii ca pe teritoriul sectorului pe care-l conduci exista fostul depozit Giulesti Sarbi, intr-adevar o bomba ecologica, pentru ca nu e nici inchis, nici ecologizat iar zemurile din el se scurg direct in Dambovita....
Te lauzi ca vrei sa faci o centrala de cogenerare..... dar in ultimele tri mandate pe care l-ai petrecut la Primaria sector 1, ce-ai facut???? Pana acum, in ultimii 12 ani de cand vanturi hartii prin primarie, unde au dus oamenii din sectorul 1 gunoiul???? Ai idee macar ce insemana si cat costa o centrala de cogenerare???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE