Primăria Sectorului 1 strânge SEMNĂTURI pentru închiderea GROPILOR DE GUNOI din nordul CapitaleiPrimarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Asociația de Protecție a Mediului ECOPOLIS au declanșat campania "Aer curat, bun de respirat" împotriva celor 19 gropi de gunoi poluante din nordul Bucureștiului. Edilul Sectorului 1 îi cheamă pe locuitorii Capitalei să se alăture acestei campanii și să semneze în punctele special amenajate de către administrația locală pentru închiderea gropilor de gunoi care otrăvesc aerul la periferia Bucureștiului.

Primaria sectorului 1 a lansat campania "Aer curat, bun de respirat"
Primăria sectorului 1 a lansat campania "Aer curat, bun de respirat"

Demersul tuturor semnatarilor va fi înregistrat ca o plângere colectivă la Agenția Națională de Protecție a Mediului, singura instituție care poate închide gropile de gunoi poluante.

"Administrația pe care o conduc este un garant al calității vieții. Pentru că niciun interes economic nu trebuie să primeze în fața intereselor oamenilor, îi chem pe bucureșteni să ne fie alături într-o acțiune civică împotriva gropilor de gunoi care otrăvesc aerul, și să semneze pentru un AER CURAT, BUN DE RESPIRAT. Semnăturile noastre vor ajunge pe masa autorităților și vor avea un mesaj clar: comunitatea Sectorului 1 spune NU bombelor ecologice din nordul orașului" , a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

"Problema calității aerului pe care îl respirăm, precum și cea a deșeurilor reprezintă pericole reale la adresa sănătății populației, iar România este sancționată de către Comisia Europeană. Salut eforturile Primăriei Sectorului 1 de a rezolva aceste probleme și prin implicarea cetățenilor și a ONG-urilor. Avem nevoie de aer curat, avem nevoie de implicarea tuturor!", a spus Costel Popa, președintele Asociației de Protecție a Mediului ECOPOLIS.

Ce solicită Agenției Naționale de Mediu București: 

 Ne opunem prelungirii Autorizației de Mediu la incineratorul de deșeuri periculoase pentru că mirosurile sunt insuportabile;
 Cerem retragerea Autorizației de Mediu pentru groapa de gunoi Iridex din următoarele motive: gunoiul nu este acoperit cu 50 cm de pământ, zeama urât mirositoare se strânge în bălți prin care trec mașinile de gunoi care ajung mai apoi la noi acasă, valorile de hidrogen sulfurat din aer sunt de șapte ori mai mari față de limita admisă, iar depozitul de gunoi se întinde pe 7000 de metri pătrați, în loc de 2500 de metri pătrați cât prevăd normele tehnice ale autorizației;
 Solicităm verificarea riguroasă a respectării tuturor normelor de protecție a mediului și la celelalte 18 gropi de gunoi sau stații de colectare a deșeurilor pentru a preveni transformarea zonei într-un focar de poluare.

Unde poți semna pentru "Aer Curat, Bun de Respirat"

Locuitorii Sectorului 1, și nu numai, pot semna pentru un "AER CURAT, BUN DE RESPIRAT" la punctele de lucru cu publicul din subordinea Primăriei Sectorului 1. Aici găsesc tabele pentru semnături în care trebuie completate toate câmpurile, astfel încât demersul să fie valid, iar semnătura să fie înregistrată la Agenția de Mediu București. Adresele unde se găsesc tabelele pentru semnături sunt următoarele:

 Registratura Primăriei Sectorului 1, Bulevardul Banu Manta nr.9
 Serviciul de Evidență a Persoanelor Sector 1, Piața Amzei nr.13
 Direcția de Stare Civilă Sectorul 1, Bulevardul Mareșal Averescu nr.17
 Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sectorul 1, Strada Piața Amzei nr. 13
 Poliția Locală Sector 1, Strada Prometeu nr. 26
 Online, la adresa http://www.primariasector1.ro/sesizari-petitii-reclamatii.html

Etichete: Dan Tudorache, groapa de gunoi, gropi gunoi bucureşti, primarie sector 1, Sector 1

0/3 COMENTARII
dan
21 oct 20:15
+0
VOTURI
-0
Eu locuiesc in cartierul Bucurestii Noi, cartier ce s-a ridicat acum 100 de ani, cand nu exista groapa de gunoi. Mirosurile de la groapa ajung la peste 5 km departare. Din aceasta cauza ea trebui inchisa si trebuie deschisa o alta groapa undeva in CAMP la minimum 5 km de orice localitate. Deci nu este niciun interes imobiliar.
gsghsh
21 oct 12:36
+0
VOTURI
-0
interes imobiliar...orasul se extinde spre exterior catre aceste gropi de gunoi...si in alte zone sunt probleme, cu gropile de la glina sau cu sintesti depinde cum bate vantul...din cand in cand vine duhoarea... dar acolo nu prea sunt dezvoltari imobiliare sau sunt dar de o mai mica anvergura...
Vlad
20 oct 12:59
+0
VOTURI
-0
Ok, pai sa ecologizeze gropile de gunoi, sa fie dupa standarde. Asta inteleg... dar sa fie mutate??? Unde sa fie mutate??? De ce sa accepte de exemplu alt judet, Ilfov, Prahova sa se faca o groapa de gunoi de mari dimensiuni pt dejectiile capitalei??? Ei ce au de castigat din asta??

Poate e o problema si la primaria sectorului 1, ca permite construirea de case prea aproape de gropile astea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h