Primăria Sectorului 2: Nu am derulat fonduri și nici nu am gestionat în vreun fel Arena NaționalăPrimăria Sectorului 2 revenit cu precizări privind autorizaţia emisă pentru construcţia stadionului Arena Naţională.

Primaria Sectorului 2: Nu am derulat fonduri si nici nu am gestionat in vreun fel Arena Nationala
Primăria Sectorului 2: Nu am derulat fonduri și nici nu am gestionat în vreun fel Arena Națională
Foto: WIKIPEDIA.ORG

Primăriei Sectorului 2 a transmis o serie de precizări privind autorizaţia de construire a Arenei Naţionale:

Urmare a afirmaţiei apărută în presă, precum că „Primăria Sectorului 2 a emis două autorizaţii de construire diferite dar cu acelaşi nr. de înregistrare" pentru proiectul "Arena Națională", revenim din nou cu precizări prin care dorim să clarificăm această eroare care aduce prejudicii de imagine Primăriei sectorului 2. Este de notorietate că, lansarea și execuția Proiectului "Arena Națională" aparține în exclusivitate Primăriei Municipiului Bucureşti.

Facem următoarele precizări:

1. Primăria Sectorului 2 a emis, la solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti, o singură autorizație de construire pentru Stadionul Național Arena cu numărul 427/28"B"/2008 - așa cum rezultă din Anexa 1;

2. Rectificarea Autorizației de construire nr. 427/28"B"/2008 a fost făcută de Primăria Sectorului 2 la solicitarea expresă a Primăriei Municipiului Bucureşti, transmisă nouă prin adresa nr 1693/29.04.2008 - conform Anexei nr. 2. Este vorba despre aceeaşi autorizaţie de construire nr. 427/28"B"/2008 rectificată la solicitarea expresă a Primăriei Municipiului Bucureşti, conform documentaţiei tehnice depusă la autorizare.

3. Menționăm că autorizația de construire se emite, conform legii, în două exemplare. Un exemplar a revenit beneficiarului, în acest caz, Primăria Municipiului Bucureşti și cel de-al doilea exemplar a rămas la dosarul depus pentru obținerea Autorizației de construire la Primăria Sectorului 2. În cazul Autorizației de construire al Proiectului Arena Națională, originalul primului formular de Autorizație care a fost solicitat și ridicat de către reprezentantul Primăriei Municipiului București în data de 25.04.2008 – conform Anexa nr. 3, a fost returnat Primăriei Sectorului 2 la data ridicării noului formular care cuprinde corecțiile solicitate de PMB, astfel încât, ambele exemplare în original, se află andosate în arhiva Primăriei Sectorului 2, neputând fi utilizat de către beneficiarul - Primăriei Municipiului București.

Exemplarul (conform Anexa nr. 3) care a fost prezentat presei este o copie xerox a originalului Autorizaţiei de construire la care Primăria Municipiului Bucureşti ne-a solicitat să facem corecţii conform adresei din Anexa nr. 2. Formularul original a
fost returnat de PMB către Primăria sectorului 2 și se află în arhiva Primăriei Sectorului 2. Copia xerox a primului exemplar de Autorizație a fost reținut ilegal la Primăria Municipiului București în scopul folosirii cu rea-creadință și acesta nu a produs nici la început, nici pe parcurs, şi nici la finalizarea investiţiei nici un efect juridic, material şi tehnic.

4. Atât investiţia cât şi responsabilităţile ce decurg din întocmirea Proiectului Tehnic şi realizarea efectiv a obiectivului din punct de vedere tehnic şi financiar revin în exclusivitate Primăriei Municipiului Bucureşti. Este de notorietate că Primăria Municipiului Bucureşti este atât beneficiarul investiţiei, cea care a coordonat proiectul, cât şi solicitantul certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire a Proiectului Arena Națională. După cum este cunoscut, Primăria Sectorului 2 nu a derulat fonduri şi nici nu a gestionat în vreun fel acest proiect.

VEZI AICI AUTORIZAȚIA

Etichete: Arena Naţională, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE