Primăria Sectorului 3 a renunţat la închirierea, prin licitaţie, a locurilor de parcare de reşedinţăPrimăria Sectorului 3 a decis, în urma discuţiilor cu cetăţenii, retragerea proiectului care prevede închirierea prin licitaţie a locurilor de parcare, a anunţat primarul Robert Negoiţă, care precizează că în următoarea perioadă vor fi organizate întâlniri pentru analizarea altor posibile variante. Proiectul a generat nemulţumiri în rândul locuitorilor din sector, care au susţinut că este "stupid şi abuziv" şi va isca certuri între vecini.

Locuri de parcare Bucuresti
Locuri de parcare Bucureşti

"Am stabilit, în urmă cu puţin timp, ca urmare a discuţiilor de la Cinematograful Gloria, să retragem proiectul ce prevede închirierea locurilor de parcare de reşedinţă, prin licitaţie. DAR asta nu înseamnă că problema este rezolvată, aşa că, în perioada următoare, vom avea mai multe întâlniri ca să analizăm posibilele variante. De altfel, am adus în discuţie şi eliminarea taxei pentru parcare, astfel ca locurile actuale să fie la liber. Vom discuta mai multe soluţii şi să sperăm că, împreună, putem să o găsim pe cea mai bună", a scris pe Facebook primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în urma unei întâlniri cu bucureştenii din sector care se opun acestui proiect.

Proiectul de hotărâre privind atribuirea prin licitaţie a locurilor din parcarea de reşedinţă din Sectorul 3 a fost pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei în 28 august, cetăţenii putând trimite opinii până vineri.

Ideea a creat, însă, nemulţumiri în rândul locuitorilor din Sectorul 3, care au susţinut că este una "stupidă şi abuzivă", care "încurajează grandomania" şi care va isca certuri între vecini.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, vrea sa organizeze licitaţie online pentru închirierea parcărilor de reşedinţă

Regulamentul prevedea eliberarea autorizaţiilor pentru locurile de parcare doar locuitorilor din Sectorul 3, proprietari de autoturisme. Preţul de pornire a licitaţiei îl reprezintă tariful stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucureşti anual, iar procedura de licitaţie ar fi fost organizată nominal pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de reşedinţă.

De asemenea, între orele 8.00 şi 16.00, oricine ar fi putut parca pe locul respectiv, chiar dacă ar fi fi aparţinut deja unui locuitor din zonă, locul de parcare aparţinând exclusiv celui care deţine autorizaţia doar de la ora 16.00 până la ora 8.00.

Potrivit regulamentului, în cazul în care numărul de locuri din parcarea de reşedinţă ar fi fost mai mare sau egal cu numărul celor care s-au înschis la procedura de licitaţie, locurile ar fi fost repartizate fiecarui solicitant la tariful de bază stabilit de CGMB. În cazul în care numărul de locuri ar fi fost mai mic decât numărul solicitanţilor, atribuirea locurilor s-ar fi făcut prin licitaţia publică cu strigare pentru fiecare loc de parcare în parte.

Etichete: Bucureşti, parcare bucuresti, parcare sector 3, Primăria Sectorului 3, trafic Bucureşti

0/2 COMENTARII
Valentin
18 sep 13:29
+0
VOTURI
-0
Rau a facut. Daca vin oameni in Bucuresti, care vor sa lucreze si isi cumpara apartament undeva, dar nu au unde parca, ce fac? Nu-si pot gasi ca tine X-ulescu locul platit de '30 de ani. Nu e ok. In primul rand trebuie construite parcari. In al doilea rand trebuie oferita sansa si noilor veniti.

Bonus : sa nu mai parcheze astia care au taxiuri, dube si masini de firma pe langa blocuri.
rio
12 sep 11:24
+0
VOTURI
-0
Mda, s-au revoltat parlitii cu cazane.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE