Primăria Sectorului 3 a avut acordul Administației Străzilor pentru amenajarea Bd. UniriiPrimăria Sectorului 3 a solicitat, luni, în Consilul General, preluarea administrării spațiului verde, a spațiului pietonal și ocazional carosabil, de pe Bd. Unirii, în vederea realizării unor lucrări de reamenajare și modernizare. Conform Proiectului, Primăria Sectorului 3 a primit acordul Administrației Străzilor pentru realizarea unor lucrări în zona respectivă, în decembrie 2013. Proiectul de Hotărâre nu a întrunit, însă, votul necesar în Consiliul General. 

Conform proiectului de Hotărâre de Consiliu General, consultat de reporterii B365.ro, administrarea zonei pietonale, verzi și parțial carosabile de pe Bd. Unirii, dintre intersecția cu Bd. Brătianu și Piața Alba Iulia, pe ambele sensuri, ar fi urmat să fie preluată de către Primăria Sectorului 3 de la Administrația Străzilor, instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Scopul îl reprezintă realizarea unor lucrări de reamenajare și modernizare. Finanțarea investițiilor se realizează de către Primăria Sectorului 3 al Municipiului București. Dreptul de administrare a bunului imobil va dura pe toată perioada realizării investițiilor.

Preluarea înapoi a zonei de către Administrația Străzilor se va face prin protocol cu Consiliul Local al Sectorului 3, la încheierea lucrărilor, dar nu mai târziu de 31.12.2016.

Proiectul de Hotărâre a Consiliului General a fost introdus pe lista suplimentară de proiecte ce urmau să fie votate de Consiliul General al Municipiului București luni, 2 februarie 2015. 

"Bulevardul Unirii este unul din cele mai importante bulevarde ale Capitalei și una din cele mai tranzitate artere rutiere ale orașului" - se arată în proiect.

Lucrările la amenjarea zonei de către Primăria Sectorului 3 se desfășoară prin pavarea trotuarelor și instalarea unor elemente urbane noi, în cadrul proiectului "Valorificarea spațiului urban din zona B-dul Unirii în vederea creșterii atractivității" în zona Magazinului Unirea și a Tribunalului București se vor monta "elemente decorative urbane ce vor aduce un plus de identitate locului totodată constituind repere atât vizuale cât și spațiale". 

În Proiectul de HOtărâre de Consiliu General se precizează faptul că, în data de 02.12.2013, în urma unor întâlniri dintre reprezentanții Primăriei Sectorului 3 și ai Primăriei Municipiului București, Primăria Sectorului 3 a primit acordul pentru realizarea unor lucrări de reamenajare a spațiilor verzi și a spațiului pietonal și parțial carosabil de pe Bd. Unirii. 

Reprezentantul Direcției Juridice din Primăria Capitalei a declarat, în cadrul ședinței de luni, că cererea îndeplinește formal cerințele legale, dar pe fond nu o consideră justificată.

Etichete: Bd. Unirii, Consiliul General, hotărâre, Piaţa Alba Iulia, Sectorul 3

0/2 COMENTARII
Ileana
21 feb 17:45
+0
VOTURI
-0
Aceasta hartie/aprobare, nu are si o anexa in care se specifica ce trebuie sa se faca? Bd. Unirii a devenit o mizerie. Nu mai exista spatial verde, parcarile Nu eras necessare. Cand vor pleca toate masinile vor fi foarte multa gaze. Acest primar zis BETONITA stie.??
Cristian
04 feb 14:54
+0
VOTURI
-0
Indiferent ce a facut sau n-a facut primarul sectorului 3, zona Piata Unirii era si este intr-o stare deplorabila.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE