Primăria Sectorului 3 reamenajează ILEGAL Bd. Unirii. O parte din spaţiul verde a fost sacrificatPrimaria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe bulevardul Unirii. Doua benzi de spatiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata ramasa libera din bulevard a fost pavata cu piatra si se monteaza bancute si cosuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca lucrarea nu are autorizatie de la Primaria Municipiului Bucureşti.

Mihai Voicu, consilier general, a sesizat in mod public la ultima sedinta de Consiliu General despre ce se intampla pe bd Unirii.

"Vreau sa fac o sesizare catre domnul primar general, catre Comisia de mediu, pentru un lucru petrecut pe B-dul Unirii, bulevard care este al nostru, pentru o reamenajarea unei parcari pe spatiul verde. Acolo, acum patru ani s-a facut o amenajare de parcare, s-a pavat cu pavele, s-a aranjat, arata foarte bine. In luna noiembrie, au venit cei de la Primaria Sectorului 3 si in acea garda de spatiu verde care era intre carosabil si trotuare, pe o lungime de o suta cincizeci de metri, a scos toti arborii din pamant cu niste masini din astea de scos din pamant cu radacini cu tot, i-au mutat, si au facut acum parcarea, iar in locul trotuarului au pus niste pamant si peste pamantul negru s-a pus o placa de plastic care imita pietrisul acesta de rau. Eu ma intreb acum, am vorbit cu cei de acolo si mi-au zis ca au avut aprobare de la primaria Capitalei. Eu cred ca acolo s-au taiat cel putin doua sute de copaci, dar ma gandesc si la cei care au fost plantati acum in noua parcare intre masini. Ei practic au tulpina imbracata in beton, peste beton au pus ceva pamant ca sa arate cat de cat bine si peste au pus o placa de plastic, deci se vor usca", a declarat Mihai Voicu, citat de HotNews.ro.

Acesta spune ca lucrarea de reamenajare a bulevardului costa 2,7 milioane de euro si ca se face risipa de bani fiind puse 28 de banci la un singur bloc.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat ca bd. Unirii este in administrarea Primariei Capitalei, iar lucrarile facute de primaria de sector sunt realizate fara autorizatie si au fost amendati.

"Acolo lucrurile s-au petrecut asa: arhitectul sef al sectorului si domnul primar al sectorului 3(n.r. Robert Negoita) m-au rugat sa le dau voie sa ridice trotuarele si sa faca panta de pamant, pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, daca vor sa faca asta si am mers personal sa ma uit pentru ca strada este in administrarea noastra. Dupa aceea, spre surprinderea noastra am constatat ca toate lucrarile executate acolo nu au nici un fel de aprobare, nici din partea sectorului. In conditiile acestea au primit amenda, o data de 50 milioane lei vechi, dupa aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost taiati si dupa aceea ultima amenda este de 500 de milioane lei vechi", a declarat primarul general Sorin Oprescu la ultima sedinta de Consiliu General.

Vezi AICI GALERIE FOTO cu bătaia de joc de pe Bd. Unirii:spaţiul verde tăiat,pistele de biciclete distruse şi trotuare lipsă.

Etichete: amenajare, ilegal, lucrări Bucureşti, Primăria Sectorului 3, robert negoita, Sectorul 3, Sorin Oprescu, trotuar, trotuar Bd. Unirii

0/4 COMENTARII
alin
31 oct 08:53
+0
VOTURI
-0
Arata foarte bine, acum trotuarul este trotuar si parcarea parcare. Nu iti mai plimbi copiii printre masini. Este civilizat si cu gust. Inainte era o tiganie.
freez
02 apr 08:24
+0
VOTURI
-0
si amenzile alea sunt platite de Negoita din banii lui?
ion
01 apr 23:05
+0
VOTURI
-0
in sfarsit zona e curatata de boschetii crescuti pe acolo .felicitari primariei
RRR
27 mar 13:39
+0
VOTURI
-0
S-a betonat tot. Prima poza este edificatoare. Acolo se putea lasa o banda de sol pentru iarba si gard viu, alveole la baza pomilor (nu gaurile alea)... Solul a fost impermeabilizat cat s-a putut. Asta e o lucrare cu dedicatie pentru a se matrasi niste bani pe borduri si pavaje. Si cum e posibil ca un primar sa faca de capul lui fara sa respecte legea? DNA, unde esti?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h