Primăria Sectorului 6 a DEMARAT LICITAȚIA pentru CINEMA FAVORIT. Care este valoarea proiectuluiMODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Modernizarea CINEMA FAVORIT a fost anunţată de mai bine de patru ani de fostul primar, Cristian Poteraş. După aproape un mandat la Sectorul 6 al actualului edil Rareş Mănescu, lucrările de reabilitare tot nu au început, urmând a fi demarate în mandatul viitorului primar. Săptămâna trecută, Primăria sector 6 a lansat anunțul de participare la licitația prin care se va alege constructorul viitorului Centru Cultural Favorit. Proiectul are o valoare aproximativă de 7,133,092.23 EURO, adică peste 32 de milioane de lei, fără TVA, și va fi gata în trei ani de la demararea lucrărilor. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Primăria Sectorului 6 a lansat în data de 20.05.2016 anunțul de participare la licitația prin care se va alege constructorul viitorului Centru Cultural Favorit. Lucrarea de peste sapte milioane de euro presupune consolidare, extindere si modernizare cinematograf Favorit - Centru Cultural European, principalul criteriu de atribuire al constructorului fiind prețul cel mai scăzut. 

Data limita de depunere a ofertelor este 07.07.2016,  iar ofertele trebuie menținute minim 90 de zile. Astfel, data limita de evaluare a ofertelor este 1 august anul acesta. Licitația va fi una electronică. Finanțarea acestui poriect va fi făcută din Bugetul Local al Sectorului 6 al Municipiului București.

"Autoritatea contractanta va utiliza licitatia electronica. Autoritatea contractanta va invita la etapa finala de licitatie electronica toti ofertantii care au depus oferte admisibile. Pentru a participa la licitatia electronica, operatorii economici trebuie sa fie inregistrati in SEAP si sa detina certificat digital valid pentru acces in sistem. Licitatia electronica se va desfasura in 1 runda :1 (una) zi lucratoare. In cadrul licitatiei electronice se va reoferta pretul ofertei. Autoritatea contractanta nu va incepe licitatia electronica mai devreme de 2 zile lucratoare dupa data transmiterii invitatiilor. Ofertantii nu pot vedea numarul de participanti inscrisi la licitatie. Fara limitari ale valorilor pana la care poate fi imbunatatit pretul. Fara pas de licitare. Daca in urma desfasurarii licitatiei electronice pe primul loc sunt clasate doua sau mai multe oferte cu preturi egale, autoritatea contractanta va solicita acestora o noua oferta de pret(reofertare de pret) prin intermediul unor solicitari de clarificari formulate in SEAP", se arată în anunțul de participare la licitația privind modernizarea Cinema Favorit. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. După ce a fost amânată ani la rând, fie din cauza procedurilor birocratice, fie din cauza lipsei de implicare a autorităţilor, modernizarea cinematografului Favorit a fost repornită după ce mai multe organizaţii non-guvernamentale au întreprins numeroase acțiuni, pornind de la proteste în stradă şi la primărie, sub presiunea grupurilor de iniţiativă civică cerându-se ca cinematograful să fie redat comunităţii. Încă de când a preluat mandatul de primar în 2012, Rareş Mănescu (PNL) a promis că va demara lucrările de modernizare la ceea ce a fost al doilea cinematograf din Bucureşti, după Patria. 

În prezent, din clădirea cu scaune de pluş ale cinematografului a mai rămas doar o ruină cu geamuri sparte, după ce hoţii au furat tot ce se putea din ea, imobilul fiind plin de gunoaie, părăsit chiar şi de oamenii străzii din cauza stării jalnice în care se află. B365.ro a prezentat recent un tur al al cinematografului Favorit aşa cum este el acum.

Cum va arăta la finalul lucrărilor de modernizare CINEMATOGRAFUL FAVORIT

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Potrivit studiului de fezabilitate (SF) întocmit de proiectanţi, Centrul Cultural European Favorit, aşa cum se va numi ulterior, va fi dotat cu sală de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte, capacitatea minimă propusă fiind de 700 de locuri şi o scenă de 120 mp, concurând astfel cu marile săli de spectacole ale Capitalei. Dedesubt, urmează să fie amenajată o zonă destinată orchestrei.

Sursa foto: arh. Radu Teacă

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. De asemenea, Centrul Cultural Favorit ar urma să aibă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncţionale de conferinţe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, şi mai multe zone de alimentaţie publică cu bar şi cafenea. Foaierul sălii de spectacol se va desfăşura pe o suprafaţă de 450 mp, iar transportul vizitatorilor la etajele superioare se va face cu liftul. B365.ro a scris despre toate funcționalitățile Centrului Cultural European Favorit aici.  

Fosta glorie a cinematografiei româneşti va primi o nouă faţă. VEZI CUM VA ARĂTA 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Noua clădire va beneficia de instalaţie de control acces şi antifurt, internet wireless, iar ecranul cinematografului va fi acţionat electric. În plus, spectatorii vor avea parte de efecte speciale cu fum şi ceaţă, plus un sistem surround de sonorizare în plafon şi pereţi. Sălile de conferinţe vor fi şi ele de ultimă generaţie, în dotări fiind incluse sisteme audio cu căşti wireless. Pereţii amovibili (mişcători) vor permite organizatorilor să dimensioneze sălile în funcţie de necesităţile clienţilor astfel încât, la spectacolele de mare anvergură, să poată fi suplimentat numărul de locuri. În plus, construcţia va fi prevăzută cu adăpost de apărare civilă, la subsol. Detalii despre structura organizatorică a clădirii găsiţi aici.  

Cinema FAVORIT va fi dărâmat, iar noul centru cultural va fi construit de la zero

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Din vechea clădire a cinematografului "Favorit" nu va rămâne mare lucru, noua construcţie păstrând practic doar câţiva pereţi de legătură cu subsolul, după cum spune arhitectul Radu Teacă, cel care a conceput noul design al viitorului Centru Cultural Favorit. 

"Imobilul, așa cum era el, nu merită să fie restaurat – nici ca funcționalitate, nici ca spații suplimentare pe care le presupune un centru destinat comunității. Nici structura veche a clădirii nu ar mai avea valoare, fiind realizată înainte de normativele din '77", a argumentat arhitectul Radu Teacă. Acesta a menţionat că, totuşi, e posibil să se păstreze vechea firmă a cinematografului, care va fi expusă în holul de primire al noului mall cultural.

Etichete: cinema favorit drumul taberei, cinematograf Favorit, licitatie cinema favorit, licitatie primaria sectorului 6, lucrări, mall cultural, modernizare cinema favorit, sala versatila de spectacole, Sectorul 6

0/3 COMENTARII
Mihai
25 mai 18:02
+0
VOTURI
-0
In ultimii 12 ani, acesti nenorociti au furat, acaparat si distrus tot ce le-a iesti in cale. Se pare ca Manescu a vrut sa-l intreaca in ilegalitati pe colegul lui din gasca "Dreptate si Adevar", infractorul Poteras. In loc sa reabiliteze termic blocuri, au distrus Parcul Drumul Taberei, iar acum se pregatesc sa faca "Mall Cultural" la Favorit, adica o noua hotie de milioane de euro. Sa speram ca, dupa atatia ani, sa ajunga cu totii langa Poteras, adica acolo unde le e locul. Succes DNA!
HFP
25 mai 10:41
+0
VOTURI
-0
dupa cate cunosc este in stadiu de proiect de prin anul 2012 , iar pana acuma (in preajma alegerilor locale) nu s-a miscat nimic.... trebuie "stat pe ganduri" pana vin alte alegeri locale ??
Cris
25 mai 08:20
+0
VOTURI
-0
E un proiect tembel, urat si costisitor in acelasi timp. Noua sala de cinema, va a arata minimalist ca o sala de mall in care mananci floricele si bei cola, in timp ce privesti un film prost, american, promovat intens. E clar ca nu e un proiect atractiv pentru cetateni ci o spalare de bani a Primariei de sector. De altfel, cetatenii din sectorul 6 au avut pana acum, mai multe meciuri cu spalatorii de bani, care au stricat si parcul Drumul Taberei, prin constructii megalomanice de beton care nu au nicio armonie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE