12 mil. lei pentru finalizarea Parcului Drumul Taberei, din bugetul local. Suma nu va fi decontatăPrimăria Sectorului 6 a alocat peste 12 milioane lei, din bugetul local, pentru finalizarea parcului Drumul Taberei. Primăria a pierdut finanţarea europeană din cauza întârzierii lucrărilor, informează grupul Salvaţi Parcul Drumul Taberei.

Primaria Sectorului 6 a pierdut finantarea europeana pentru finalizarea Parcului Drumul Taberei
Primăria Sectorului 6 a pierdut finanţarea europeană pentru finalizarea Parcului Drumul Taberei
Foto: hotnews.ro

12.514.571,72 lei au fost alocați de la bugetul local al Sectorului 6 pentru finalizarea reamenajării Parcul Drumul Taberei, sumă care nu va fi acoperită de finanţarea europeană, din cauza întârzierii proiectului, informează Grupul de inițiativă civică „Salvați Parcul Drumul Taberei" printr-un comunicat de presă.

Pentru a evita pierderea întregii finanţări europene destinate reamenajării Parcului Drumul Taberei, Consiliul Local al Sectorului 6 s-a văzut nevoit să aprobe, în şedinţa din data de 17 decembrie 2015, alocarea sumei de 12.514.571,72 lei de la bugetul local al Sectorului 6 pe anul 2016, pentru finalizarea spaţiilor expoziţionale cu plante exotice din Parcul Drumul Taberei, întrucât Primăria Sectorului 6 nu a fost în stare să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2015 (data expirării perioadei de implementare), astfel încât cheltuielile să devină eligibile pentru a fi suportate din finanţarea europeană.

La ședința Consiliului Local au participat şi cetățeni din cinci grupuri de iniţiativă civică din Sectorul 6 (Salvaţi Parcul Drumul Taberei, Iniţiativa Prelungirea Ghencea, Iniţiativa Tudor Vladimirescu, Iniţiativa Callatis - Drumul Taberei şi Iniţiativa Favorit), care au solicitat reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6 informații cu privire la justificarea sumei propuse spre alocare de la bugetul local, precum şi informaţii privind sumele cheltuite până în prezent pentru reamenajarea Parcului Drumul Taberei, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri guvernamentale şi din bugetul local al Sectorului 6.

De asemenea, cetățenii au solicitat Primăriei Sectorului 6 să renunțe la amenajarea ca sere exotice a spaţiilor expoziționale construite în Parcul Drumul Taberei şi să le amenajeze în schimb ca locuri de joacă pentru copii, precum şi să redirecționeze fondurile spre realizarea altor parcuri din Sectorul 6, mult mai utile comunităţii locale decât serele exotice.

În cadrul şedinţei, o doamnă consilier local a afirmat că votează „cu inima strânsă" alocarea sumei de 12.514.571,72 lei de la bugetul local al Sectorului 6, pentru a se evita pierderea finanţării europene, recunoscând totodată că proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei a fost prost întocmit, iar implementarea proiectului a fost una defectuoasă.

Etichete: finantare, parc, parcul Drumul Taberei, Sectorul 6

0/5 COMENTARII
Larisa
08 ian 19:42
+0
VOTURI
-0
Sa nu fim chiar asa rautaciosi,Manescu nici macar nu a vrut sa fie primar,dar find pus de altii mai mari in functie probabil n-a avut de ales,el nici macar nu stie pe ce lume traieste,dar sa fie primar,problema este ca in spatele lui stau ascunsi 2 oameni care vor functia de primar;Mironescu Mutu toti 3 find prieteni foarte buni,deci se stie foarte bine ce este in neregula cu acesti 3 oameni,vor sa lase locul unu altuia.
Mihai
08 ian 18:20
+0
VOTURI
-0
Puscaria sa se aleaga de el, un nemernic care si-a batut joc de sector, noi o ducem din ce in ce mai rau si lui ii arde de vacante si distractii.
Adrian
07 ian 22:24
+0
VOTURI
-0
Oare ii decide cineva soarta acestui nenorocit de primar? Cate tunuri da, cate nenorociri a creat in sector, si nimanui din justitie nu il intreaba nimic? Dar el in rest se plimba prin tari straine?
Razvan
07 ian 20:27
+0
VOTURI
-0
cati sunt bagati in spatele acestui tun? Mitonescu, Manescu, Blaga, Videanu, Poteras, s.a. Noi avem nevoie de sere sau de spatii verzi? Dupa ce ca au intarziat cu reamenajarea parcului, l-au mai facut si in bataie de joc.
Ion
07 ian 19:36
+0
VOTURI
-0
Sa inteleg ca de aici are bani Mironescu sa faca campanie electorala,oare cati bani au intrat in buzunarul lui Manescu si Mironescu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE