Primăria vrea sa construiască o pasarelă pietonală lângă podul de cale ferată din HerăstrăuMunicipalitatea vrea ca in acest an sa realizeze o pasarela pietonala langa podul de cale ferata din Herăstrău, astfel incat sa se poata trece dintr-o parte in alta a parcului in siguranta. In prezent, cei care doresc sa faca turul lacului trebuie sa urce pe podul de cale ferata, existand riscul de a aluneca sau de a fi loviti de tren. Ultimul incident de acest gen a avut loc joi, cand doi adolescenti s-au electrocutat dupa ce s-au urcat pe podul de cale ferata de pe DN 1, care traverseaza strada Elena Vacarescu.

Primaria vrea sa construiasca o pasarela pietonala langa podul de cale ferata din Herastrau
Primăria vrea sa construiască o pasarelă pietonală lângă podul de cale ferată din Herăstrău
Foto: forumtrenuri.com

"Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a prevazut in bugetul pentru anul 2015 fondurile necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate in vederea construirii unei pasarele pietonale peste Lacul Herastrau. Mentionam ca aceasta propunere a fost facuta ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea cetatenilor care au reclamat pericolul traversarii peste calea ferata. In prezent, singura cale de trecere intre zona denumita Herastrau Nou si zona denumita Herastrau Miorita de pe un mal pe celalalt este traversarea pasarelei de cale ferata (aflata in administrarea CFR) cu acces dificil atat la urcare cat si la coborare (trepte), ceea ce face imposibila trecerea persoanelor cu dizabilitati locomotorii si dificila trecerea peste cale ferata a biciclistilor si a parintilor cu copii in carucior", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

In cadrul studiului de fezabilitate se vor determina dimensiunile si materialele din care se va executa pasarela, municipalitatea avand posibilitatea ca pana la sfarsitul anului sa realizeze obiectivul de investitii.

Doi adolescenţi s-au electrocutat, joi, după-amiază, pe strada Elena Vacarescu, la podul CFR. Tinerii au urcat pe pod, cu biciletele, în ciuda faptului că nu aveau voie. Ei s-au apropiat la aproximativ un metru distanţă de cablurile care alimentau linia ferată.

Cei doi s-au electrocutat pentru că s-au apropiat prea mult de cablurile de înaltă tensiune, formându-se un arc electric de 27.000 de volţi.

Unul din cei doi tineri are arsuri pe intreaga suprafata corporala, celalalt are arsuri ale membrelor, informează Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje SMURD, iar ambii tineri au fost transportați la Spitalul de Urgență Floreasca. 

Unul dintre cei doi a fost intubat, el suportând răni grave și în urma căderii de la patru metri înălțime. 

Etichete: ALPAB, cale ferată, Parcul Herăstrău, pasarelă, pasarelă pietonală, pod

0/2 COMENTARII
ce avem de facut
02 apr 23:48
+0
VOTURI
-0
forumtrenuri.com si vedem poze si informatii trenuri, gari, cale ferata.
manele si circ
02 apr 19:54
+0
VOTURI
-0
Si semafoarele de pe Kiseleff le-au montat dupa ce a murit o studenta. Administratia e formata din cocalari corupti lipsiti de viziune

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE