Primăriile sectoarelor 2 şi 3 încasează cei mai mulţi BANI de la proprietarii mall-urilorSectoarele 2 şi 3 din Bucureşti cumulează 40% din suprafaţa de centre comerciale moderne a oraşului, după ce săptămâna trecută s-a inaugurat încă un mall în zona Obor. Primăriile celor două districte încasează anual de pe urma lor 7-8 mil. euro, potrivit calculelor Colliers International.

Primariile sectoarelor 2 si 3 incaseaza cei mai multi BANI de la proprietarii mall-urilor
Primăriile sectoarelor 2 şi 3 încasează cei mai mulţi BANI de la proprietarii mall-urilor

Odată cu livrarea proiectului Veranda Mall, stocul de centre comerciale moderne din Bucureşti a ajuns la aproximativ 1,16 milioane mp, dintre care aproape 40%, circa 450.000 mp închiriabili, se află în Sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.

Cei 450.000 mp închiriabili, care însumează aproximativ 900.000 mp construiţi, contribuie masiv la bugetele locale, având în vedere taxa pe construcţii.

„Dacă se ia în considerare un procent maximal de 1,3% pentru taxa pe construcţii, rezultă pentru sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei o contribuţie cuprinsă între 7 şi 8 milioane de euro anual. Sunt contribuţiile cele mai mari din Bucureşti, având în vedere că aceste două sectoare sunt cele mai aglomerate din punct de vedere al stocului de retail", a declarat Raluca Buciuc, Associate Director Valuation Services and Hospitality Advisory Services în cadrul Colliers International.

Brokerii spun că în Bucureşti mai este loc pentru un centru comercial de mari dimensiuni, dar nu recomandă o astfel de unitate în cele două Sectoare, deoarece acestea au ajuns la saturare.

„În aceste două zone, mai poate fi loc de câţiva jucători pe segmentul hipermarketurilor sau al schemelor de retail cu suprafeţe mari pentru produse alimentare, cel mai probabil unul dintre aceşti jucători urmând să fie amplasat într-un parc de retail sau alături de o galerie comercială de dimensiuni mici", a declarat Gabriela Bosînceanu, Senior Associate Valuation and Advisory Services în cadrul Colliers International.

Etichete: mall Bucureşti, Sectorul 2, Sectorul 3, veranda mall

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h