Primăriile vor da bani gospodăriilor pentru montarea de instalaţii de descompunere a deşeurilorFiecare godspodările individuală poate primi câte 300 de lei ca să monteze o instalaţie individuală de descompunere a deşeurilor, potrivit unui proiect de Ordin de Ministru pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind gestionarea deșeurilor.

Primariile vor da bani gospodariilor pentru montarea de instalatii de descompunere a deseurilor
Primăriile vor da bani gospodăriilor pentru montarea de instalaţii de descompunere a deşeurilor

Scopul Programului, aflat în dezbatere publică, "îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea cantităţii de deşeuri transportată şi depozitată la rampele de deşeuri prin compostarea individuală - descompunerea aerobă a biodeșeurilor, în propriile gospodării", se arată în document.

"Finanţarea se acordă în funcţie de numărul de gospodării înregistrate în evidenţa UAT-ului beneficiar (unitate administrativ-teritorială – n.red.), fiecărei gospodării revenindu-i o singură unitate de producere a compostului, la alegere în funcţie de nevoi. Pentru fiecare unitate de compostare individuală, valoarea maximă acceptată poate fi de până la 300 lei inclusiv TVA pentru fiecare unitate de compostare individuală de tip monobloc, cu volum cuprins între 200 şi 400 litri sau de până la 1.500 de lei inclusiv TVA, pentru fiecare unitate de compostare cu tambur rotativ; suma maximă eligibilă pentru fiecare UAT este de 1.500 mii lei" se mai arată în document.

Pentru a primi banii, primăriile trebuie să depună cereri de finanţarem care este nerambursabilă, la Administraţia Fondului de Mediu. Se finanţează atât achiziţia instalaţiilor, cât şi TVA aferentă.

Etichete: bani primarie, descompunere deseuri, deşeuri, Guvern

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE