Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, REŢINUT de DNA UPDATEPrimarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reţinut marți de procurorii DNA pentru luare de mită. Edilul a fost ridicat de procurori, în urma unui flagrant.

Primarul Catalin Chereches, ridicat de DNA in urma unui flagrant
Primarul Cătălin Cherecheș, ridicat de DNA în urma unui flagrant

UPDATE Procurorii DNA l-au reținut marți seară pe Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

El va fi prezentat miercuri Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituției, în 2014, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar, i-a propus unei persoane, denunțător în cauză, să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

"În continuare, inculpatul Cherecheș i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar", susțin procurorii.

DNA precizează că, în perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheș, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

"În 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la 22 aprilie 2016, Cherecheș i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită suma de 30.000 lei", au mai reținut anchetatorii.

UPDATE Procurorii DNA Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 - 2016, în legătură cu finanțarea Clubului sportiv FC Municipal Baia Mare.

Potrivit unui comunicat al DNA, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Baia Mare.

"În aceeași cauză, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcție de decizie din cadrul instituției respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în comunicatul DNA.

Anterior, surse judiciare au precizat  că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prins în flagrant cu 30.000 lei, sumă ce ar fi reprezentat o tranșă din banii pretinși. Potrivit surselor citate, mita ar fi avut legătură cu atribuțiile sale de serviciu.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Cătălin Cherecheș a fost ridicat marți de procurorii DNA Cluj, în urma unui flagrant, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Procurorii DNA au descins, marți la prânz, în biroul edilului municipiului Baia Mare. Surse din interiorul Primăriei municipiului Baia Mare au confirmat pentru AGERPRES că procurorii DNA au stat în sediu aproape o oră.

Procurorii DNA au descins, marți la prânz, în biroul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Surse din interiorul Primăriei Municipiului Baia Mare au confirmat pentru Agerpres că procurorii DNA au stat în sediul primăriei timp de aproape o oră.

Etichete: catalin chereches, Cătălin Cherecheș DNA, Primarul municipiului Baia Mare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE