Primarul Chiliman: Afirmațiile lui Oprescu, NEADEVĂR. "Terenul Pieței Matache nu este concesionat"Primarul Sectorul Andrei Chiliman a răspuns la afirmațiile edilului general potrivit căruia terenul pe care ar trebui reconstruită Hala Matache ar fi fost concesionat de Primăria Sectorului 1.

Chiliman acuza distrugerea mini-gradinilor Versailles: Am atacat in instanta PUD-ul adoptat de GCMB
Chiliman acuză distrugerea mini-grădinilor Versailles: Am atacat în instanţă PUD-ul adoptat de GCMB

Într-un punct de vedere transmis B365.ro, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman spune că afirmaţia primarului general, Sorin Oprescu, din interviul acordat Hotnews.ro, potrivit căreia terenul pe care Primăria Capitalei intenţionează să reconstruiască Hala Matache ar fi concesionat, este un neadevăr.

"Terenul în cauză, parte a Pieţei Matache, nu este concesionat, pe el fiind amplasate construcţii pentru desfăşurarea activităţilor comerciale. Acestea au fost ridicate în anul 2007 de Administraţia Pieţelelor din Sectorul 1, în cadrul proiectului de modernizare a Pieţei Matache, finanţarea lucrărilor fiind asigurată printr-un contract de împrumut pe o durată de 20 de ani, încheiat de această instituţie cu Banca Comercială Română", afirmă Andrei Chiliman.

CITEȘTE ȘI: Oprescu: Terenul pe care trebuia să reconstruim Hala Matache a fost concesionat

Mai mult, "Întrucât reconstruirea Halei Matache pe o parte din această suprafaţă de teren implică demolarea unor construcţii noi, acordul nostru pentru reconstruirea Halei Matache pe suprafaţa de teren în cauză este condiţionat de preluarea împrumutului de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, în condiţiile legii. De altfel, i-am transmis acest punct de vedere primarului general într-o discuţie pe care, din păcate, am purtat-o abia după demolarea Halei Matache", mai adaugă Chiliman.

"Îl reasigur pe primarul general, Sorin Oprescu, că are tot sprijinul meu şi al colegilor mei din administraţia Sectorului 1 pentru reconstrucţia Halei Matache (monument istoric), însă numai în limitele legii şi fără păgubirea cetăţenilor. De asemenea, îmi exprim regretul că, înainte de demolarea acesteia, Sorin Oprescu nu a găsit timpul necesar unei dezbateri aplicate cu Primăria Sectorului 1 pe subiectul Halei Matache. Am fi găsit, astfel, mai uşor, soluţia pentru ca acest monument istoric să fie redat mai repede bucureştenilor", a răspuns Andrei Chiliman la afirmațiile primarului general Sorin Oprescu.

Etichete: Hala Matache, Primaria Sectorului 1, reconstruire hala matache, Sectorul 1, Sorin Oprescu

0/1 COMENTARII
Dan
16 ian 21:37
+0
VOTURI
-0
Dl Chiliman sa ne explice de ce arata atat de jalnic in mai 2012 hala Matache, ea fiind in administrarea primariei sectorului 1 !!!! Detin poze !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE