Primarul Gabriela Firea cere efective sporite ale Enel, Distrigaz şi Apa Nova, în perioada următoarePrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut, joi, reprezentanţilor Enel, Distrigaz şi Apa Nova să aibă "efective sporite pentru a interveni prompt" în această perioadă, ea spunând şi că ar vrea să vadă care sunt măsurile pregătite de Enel pentru a preîntâmpina situaţii similare celei de miercuri seară, când mai multe zone din Bucureşti au fost afectate de o pană de curent.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Am avut aseară, în centrul şi nordul Capitalei, o avarie foarte serioasă la Enel, care într-adevăr a fost remediată, dar aş vrea să văd care sunt măsurile pe care le-a pregătit Enel pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Oraşul a fost aproape blocat în zona centrală şi spre nord, s-a produs haos, nu mai funcţionau nici măcar semafoarele. Lumea s-a speriat, nu ştia ce se întâmplă. Norocul a fost totuşi că s-a remediat destul de rapid", a afirmat Firea, la Comandamentul de iarnă convocat joi la Primăria Capitalei.

Ea a spus că în această perioadă Enel, Distrigaz şi Apa Nova să aibă efective sporite pentru a putea interveni imediat în astfel de situaţii.

"Cred că în această perioadă, Enel, Distrigaz şi Apa Nova, trebuie să aveţi efective sporite pentru a interveni prompt, pentru a verifica ce se întâmplă în teren şi pentru a ţine legătura cu dispecerii dumneavoastră. Mai ales că este o perioadă dificilă şi a nins foarte mult", a adăugat Firea.

Miercuri seară, mai multe zone din Capitală - Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Ştefan cel Mare, precum şi bulevardele Dorobanţi şi Ion Mihalache - au rămas fără energie electrică. Din cauza penei de curent, circulaţia metroului a fost oprită.

Potrivit unui comunicat de presă al ENEL, la ora 19:01 s-a defectat un transformator în Staţia Nord – staţie de înaltă tensiune care alimentează partea de nord a Capitalei, de la Otopeni la Piaţa Romană. Imediat, au fost trimise echipe care au făcut manevre de realimentare, astfel încât în 22 de minute alimentarea cu energie electrică a fost reluată la toţi consumatorii şi pe toate arterele principale, scrie news.ro.

Etichete: Apa Nova, distrigaz, Enel, firea, Gabriela Firea

0/1 COMENTARII
Dorel
10 feb 20:38
+0
VOTURI
-0
Uhh... Nici Enel, nici Distrigaz, nici ApaNova NU SUNT în subordinea Primăriei București. Apelul primarului este doar un exercițiu de imagine, bun pentru votanții partidului, ca să poată vedea că primarul se ocupă și de ei.
Primăria ar putea face acest apel către RATB, către RADET sau către cei de la deszăpeziri. Atât.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE