Primarul general și ministrul Sănătății au discutat despre viitorul spital regional din BucureștiPrimarul general Gabriela Firea și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au decis să înceapă discuțiile pentru construirea unui spital regional în București, având în vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale în Capitală și întreaga regiune.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, cei doi oficiali au avut o întrevedere, la care a participat și directorul ASSMB Emanuel Botnariu, în care s-au discutat prioritățile actualei administrații bucureștene și ale Ministerului Sănătății, dar și modul în care cele două instituții pot colabora eficient.

"Pe 7 septembrie voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu doamna comisar european Corina Crețu, împreună cu care voi discuta și despre realizarea acestui proiect extrem de important pentru bucureșteni. Vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru finanțarea sa", a declarat primarul general al Capitalei, citat în comunicat.

"Ministerul Sănătății încurajează implicarea autorităților locale în investițiile din sistemul sanitar. Vom căuta amplasamentul viitoarei unități și vom pregăti proiectul în paralel cu pregătirea celorlalte proiecte de spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova", a afirmat, la rândul său, ministrul Sănătății.

Cei doi oficiali au apreciat că spitalul regional ar putea fi finanțat din fonduri publice locale și centrale, iar atragerea de fonduri europene suplimentare reprezintă, de asemenea, o soluție de explorat.

Etichete: constructie spital bucuresti, Gabriela Firea, spital bucuresti, vlad voiculescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h