REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Negoiță se laudă că face în 3 luni cât în jumătate de mandatREABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță (PSD), a anunțat, miercuri, că administrația pe care o conduce intenționează să reabiliteze termic 300 de blocuri, în următoarele trei luni, în condițiile în care în ultimii trei ani și jumătate au fost anvelopate 600 de blocuri în Sectorul 3, conform declarațiilor sale. 

REABILITARE TERMICA SECTORUL 3. Negoita se lauda ca face in 3 luni cat in jumatate de mandat
REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Negoiță se laudă că face în 3 luni cât în jumătate de mandat

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță (PSD), a efectuat miercuri o vizită de lucru la blocurile aflate în curs de reabilitare termică în sector.

Cu acest prilej, edilul social-democrat a anunțat că, în următoarele trei luni, interval rămas până la alegerile locale din iunie, administrația locală pe care o conduce are în plan să reabiliteze termic 300 de blocuri. Asta în condițiile în care, de la începutul mandatului său, din iunie 2012, au fost anvelopate 600 de imobile, după cum a precizat el.

„S-a publicat azi noul Ghid (n.r. - Ghidul de finanțare europeană) și suntem pregătiți să depunemtoate celelalte blocuri pe care le avem cu actele în regulă. În consecință, fac un apel către toate asociațiile de proprietari din Sectorul 3 care încă nu au depus documentele la primărie să vină cât mai repede pentru a pregăti actele. În ultimii patru ani, au fost reabilitate 600 de blocuri.Săptămâna asta, urmează sămai dăm în reabilitare încă 300 de blocuri”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, miercuri, în cadrul unei vizite de lucru pe șantier în cartierul Dristor. 

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Conform sursei citate, până la sfârșitul lunii martie, administrația locală intenționează să pună schele pe toate cele 300 de blocuri incluse în programul de reabilitare termică.

"Toate vor fi gata în iunie. Termenul de execuție este de trei luni", a precizat edilul care a adăugat că lucrările de reabilitare termică la cele 300 de imobile vor fi executate cu fonduri de la bugetul local, în sumă de aproape 400 milioane lei, banii fiind ulterior recuperați de la Uniunea Europeană.  

"Astea pe care le băgăm acum în reabilitare sunt pe buget local pentru că Ghidul nou permite să venim să le executăm noi și să le decontăm de la dânșii.Adică le facem pe finanțarea noastră, după care mergem cu documentele la rambursare. Pentru acele lucrări care sunt eligibile ne rambursează banii", a specificat primarul Sectorului 3.

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Bucureştenii ale căror apartamente vor fi REABILITATE TERMIC cu fonduri europene vor suporta costuri cuprinse între 10-30% din valoarea lucrărilor, cei mai mulţi beneficiari urmând să plătească 20% din total, după cum estimează autorităţile locale. Primăria a realizat o estimare a costurilor ce ar urma să fie suportate de locatarii apartamentelor de la una până la patru camere, precum şi economiile ce ar urma să fie realizate de aceştia la factura de încălzire. DETALII, AICI. 

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Astfel, potrivit prevederilor legale în vigoare, în cazul blocurilor reabilitate termic din fonduri europene, costurile sunt suportate în proporţie de 60% de Uniunea Europeană, restul de 40% revenind împreună primăriei şi asociaţiei de proprietari, respectiv locatarilor blocurilor în cauză. Însă, sumele ce trebuie plătite de locatari sunt diferite la fiecare asociaţie de proprietari, în funcţie de veniturile vecinilor din bloc, contribuţia fiecărui apartament variind între 10-30% din total, după cum urmează:

- 30% contribuţia autorităţii publice locale şi 10% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 150 euro;
- 20% contribuţia autorităţii publice locale şi 20% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 350 euro;
- 10% contribuţia autorităţii publice locale şi 30% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 500 euro.

 

Etichete: blocuri reabilitare termica Sectorul 3, mandat negoita, reabilitare termica Sectorul 3, robert negoita, Sectorul 3

0/7 COMENTARII
Neculai
03 Dec 12:45
+0
VOTURI
-0
Sorine cand finalizezi ce ai inceput acum 10 luni de zile????
ti-ai dat cuvantul ca le termeni in trei luni de zile dar ai reusit sa ne -o tragi la locale !! Ai sa vedem daca ne mai pacaliti si la parlamentare!!
rusineeeeeee sa va fie !!
alin necula
18 Nov 10:04
+0
VOTURI
-0
Domnule Primar
Cand are de gand onorata Primarie S3 sa finalizeze odata lucrarile de reabilitare ?! incepute in aprilie 2016 si nefinalizate nici acum
Ati facut jumatate din treaba si ati retras muncitorii lasandu-ne cu santiere abandonate si apartamente facute pe jumatate
Frig in case, izerie peste tot si o parere de rau colectiva ca am pus botul inca odata la promisiunile electorale!
Cand dracului se termina calvarul cetatenilor din perimetrul Calea Vitan -Soseaua Mihai Bravu unde santierele au fost peu si simplu abandonate fiindca primaria nu mai are bani si nu a ami platiti firmele de luni de zile?
Vin parlamentarele si noi stam si asteptam in frig sa se termine odata acest calvar!!
vasile
16 Aug 10:45
+0
VOTURI
-0
dle negoita de promis este usor, de pacalit este si mai usor, de finalizat este cel mai gre?!!!
ai pus schele peste tot, dar nu mai ai banii sa aduci materialele si muncitori sa termine lucrarile!!
sau vin alegerile parlamentare si trebuie dati banii la alte gogosi de'ale voastre!??
harpagon
18 Mar 11:39
+0
VOTURI
-0
Blocurile placate cu polistiren nu o sa primeasca in vechi aviz ISU. In vest nu se anvelopeaza cu polistiren cladiri mai inalte de 10 metri. Trebuia folosita vata minerala majoritar, dar e scump pentru Betonita, scade para'indaratu.
Vlad
17 Mar 10:52
+0
VOTURI
-0
Doamne, cum isi bate joc asta de oamenii din sectorul 3 si totusi o sa fie reales fara probleme!!! In primul rand, n-are decat sa vrea el sa faca 300 de blocuri, sa aiba banii... nu exista suficienti muncitori care sa le faca!! O sa se apuce de toate si nu o sa termine nimic.

Chiar imi pare rau de saracii care o sa "beneficieze" de lucrarile astea, va dati seama cum o sa le faca? Ce rasol o sa dea?? E mai curand un blestem, sa ajungi sa ti se faca o anvelopare in an electoral. Din fericire blocul meu scapa, suntem programati peste 1-2 ani... sper sa nu se amane pana la urmatoarea campanie :)
Florin
17 Mar 10:31
+0
VOTURI
-0
Sorine proiecte si iar proiecte . e posibil sa fi pierdut finantarea europeana la multe blocuri si sa nu spuneti nimic cetatenilor ? Reabilitarea termica o faci din banii tai sau din banii contribuabililor , vad ca tot te lauzi ...
Caza
16 Mar 17:57
+0
VOTURI
-0
Sa vina Negoita in Postavarului 4 sa vada cum se reabiliteaza un bloc din Noiembrie

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE