Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, rămâne sub control judiciarPrimarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, rămân sub control judiciar, a decis, joi,  Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Cei doi sunt cercetați de procurorii DNA Ploiești într-o cauză conexată la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Primarul suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman ramane sub control judiciar
Primarul suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman rămâne sub control judiciar

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, rămân sub control judiciar, a decis, joi,  Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).  Magistrații au respins ca nefondate plângerile formulate de Chiliman și Moisescu împotriva ordonanței prin care DNA Ploiești a prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar dispusă anterior față de aceștia, decizia instanței fiind definitivă, scrie Agerpres. 

Prin aceeași ordonanță, procurorii au prelungit controlul judiciar și față de consiliera personală a lui Chiliman, Ioana Costescu, și față de consilierul local de la Sectorul 1 Ion Brad.

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita și încasa comisioanele și dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu și Ion Brad derulau activități de determinare a plății comisioanelor și de încasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societăților agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor și, ulterior, pe parcursul derulării acestora.

Banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale au fost împărțiți în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL — filiala Sector 1.

DNA arată că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

Gruparea ar fi obținut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentată de Traian Horpos și Alexandru Horpos, sumă ce reprezenta 10% din plățile efectuate de către Primăria sectorului 1 către firmă, în perioada 2007 — 2014, în baza contractelor încheiate cu instituția publică. De asemenea, grupul a obținut de la SC Romair Consulting SRL, reprezentată de Gheorghe Boeru, suma de 300.000 lei.

Etichete: Andrei Chiliman, control judiciar, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, primar, Sector 1, vlad moisescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE