Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache: Alexandru Noapteş a demisionatDirectorul adjunct al Administraţiei Domeniului Public Sector 1, Alexandru Noapteş, a demisionat vineri, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, precizând că îi va cere directorului general al ADP, Marian Marinescu, să îl informeze înainte de a face numiri.

Dan Tudorache
Dan Tudorache
Foto: Agerpres

Primarul Dan Tudorache a precizat că nu a vorbit cu Alexandru Noapteş, dar a fost informat de demisia acestuia de către directorul general al ADP Sector 1, Marian Marinescu.

"Mă bucur că a luat o decizie corectă şi regret că domnul director general a făcut această numire. O să am o discuţie cu domnia sa şi îi voi cere ca fiecare propunere şi dorinţă a sa să fie discutată cu mine înainte. Eu nu am ştiut de numirea domnului Noapteş, pentru că era dreptul lui (a directorului general, n.r.) să îşi aleagă echipa. Important este că s-a rezolvat această problemă", a declarat Tudorache, pentru News.ro.

Primarul Sectorului 1 i-a cerut vineri directorului general de la Administraţia Domeniului Public să ia imediat măsuri cu privire la numirea lui Alexandru Noapteş în funcţia de director adjunct al instituţiei, astfel încât să nu planeze nicio suspiciune asupra instituţiei pe care o conduce.

Fostul director de la CFR Călători Alexandru Noapteş, căruia i-a fost confiscată o sumă de aproape 1,5 milioane de euro în urma unei decizii din decembrie 2014 a Înaltei Curţi, fusese numit recent în funcţia de director adjunct la ADP Sector 1, iar acesta ar fi avut în subordine directorul economic, Serviciul juridic, Serviciul tehnic achiziţii publice, Serviciul mecanizare - Compartiment auto, Serviciul Drumuri - Compartiment parcări publice şi Serviciul spaţii verzi.

Noul şef al ADP Sector 1 declara că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante. "El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă", afirma Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1.

Aproape 3 milioane de euro au fost confiscaţi şi 500.000 de euro erau în curs de confiscare în 2015, la sesizările ANI, de la 14 foşti demnitari, şefi de companii şi poliţişti.

Cea mai mare sumă - 6.364.413 lei (aproximativ 1.438.567 euro) - a fost confiscată anul trecut de la fostul director CFR Călători Alexandru Noapteş, conform unei decizii din decembrie 2014 a Înaltei Curţi. În august 2011, ANI sesiza Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti privind faptul că Noapteş şi soţia acestuia nu pot justifica 9.825.978 de lei (aproape 2,8 milioane de euro). Trimis în judecată de DNA pentru că a cumpărat din Germania locomotive la mâna a doua pe care le-a vândut la suprapreţ CFR Călători, Noapteş a fost achitat definitiv în iulie 2014.

Etichete: adp, ADP Sector 1, Alexandru Noapteş, Dan Tudorache, primarul sectorului 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE