Primarul Sectorului 1: Trebuie, odată şi odată, să mutăm Gara de Nord. CFR ar câştiga baniDaniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a declarat că este în favoarea mutării Gării de Nord la periferia Bucureştiului, prin această mişcare fiind posibilă eliberarea unei mari suprafeţe vasta de teren, ocupată in prezent de sine.

Dan Tudorache
Dan Tudorache

„Din cauza liniilor de cale ferată care duc spre Gara de Nord, Sectorul 1 este tăiat în două, accesul dintr-o parte în alta făcându-se doar prin două poduri. Vorbim de o suprafaţă de teren foarte mare şi foarte valoroasă. Gândiţi-vă, dacă CFR ar muta gara, cu sprijinul nostru, ar putea să vândă acest teren şi să câştige bani buni pentru investiţii. Automat, Gara de Nord ar ramane în picioare, ar fi modernizată şi ar fi un muzeu. Nu şi-a pus nimeni niciodată problema să dărâme Gara de Nord", a spus Tudorache, într-un interviu pentru DCNews.  

Primarul Sectorului 1 a precizat că trebuie să vină şi acest moment al deciziei mutării Gării de Nord.

„Trebuie, odată şi odată să ne concentrăm asupra acestui proiect şi să mutăm gara", a adaugat Tudorache la DCNews.

Proiectul a fost adus în atenţia opiniei publice şi în urma cu câţiva ani şi ar consta în mutarea gării înspre Basarab sau cât mai mult înspre marginea Capitalei.

Etichete: CFR, Gara de Nord, mutare gara de nord, tudorache

0/3 COMENTARII
geox
31 dec 17:32
+0
VOTURI
-0
Hienelor psd-iste numai la bani le sta mintea
Cornel Ivascu
29 dec 15:18
+0
VOTURI
-0
"Tara arde si baba se piaptana "! Sunt atat de multe lucruri de facut in sectorul unu,la indemana primariei, cum ar fi Calea Plevnei, Orhideelor, Buzesti, Calea Victoriei(intre Piata Victoriei si Piata Revolutiei), Calea Grivitei, Bucurestii Noi, iar primarul se "leaga la cap" cu ceea ce nu-i intra in atributii. Este adevarat ca trebuie reamenajata toata zona Garii de Nord si a triajelor pentru a folosi mai eficient spatiul, dar pana la a muta Gara de Nord, e cale lunga.
Tiberiu
28 dec 14:01
+0
VOTURI
-0
Cred ca ar trebui sa își facă el un control la cap. Ar fi mai bine sa reabiliteze locurile și sa dea amenzi CFR-ului pentru neîngrijire. Sunt atâtea căpițele cu gări in zone centrale. Probabil are un interes ascuns cu terenul. Cu sa distrugi tu un monument istoric?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE