Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile UPDATEPrimarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile, au decis, vineri, judecătorii de la Curtea de Apel. Cererea DNA de arestare preventivă a edilului a fost judecată joi, însă magistraţii  au amânat pronunţarea deciziei pentru vineri. Neculai Onţanu este acuzat de DNA de luare de mită.

Primarul Sectorului 2 Neculai Ontanu, ARESTAT PREVENTIV
Primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu, ARESTAT PREVENTIV
Foto: ziuaconstanta.ro

UPDATE 14.00 Neculai Onţanu a ajuns în arestul Poliţiei. Edilul s-a prezentat la Arestul Central al Poliţiei, după ce instanţa a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. 

În acelaşi dosar, judecătorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost apărător al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Totodată, Şutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat că ar fi solicitat pentru intervenţia sa două milioane de euro, banii fiind mascaţi sub forma unui contract de vânzare cumpărare pentru un teren care nu putea fi utilizat, preţul acestuia fiind supraestimat.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Neculai Onțanu va fi închis în arestul Poliției Capitalei.

Neculai Onțanu a părăsit joi, în jurul orei 20,00, sediul Curții de Apel București, după ce a expirat ordonanța de reținere de 24 de ore emisă pe numele lui de procurorii DNA.

"Am încredere în actul de justiție. Nu pot să comentez nimic, deoarece este un proces în desfășurare. Când vom avea informații, voi comenta", a spus Onțanu, la plecare.

Primarul sectorului 2 este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui beneficiar al drepturilor litigioase, denunţător în cauză.

Avocata Loredana Radu este suspectată că a intermediat primirea terenului de către Onţanu, cumpărându-l alături de o altă persoană la un preţ mult redus.

Potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a edilului., terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onțanu a fost revândut unui coleg de partid al primarului sectorului 2.

"La data de 17.12.2008, Radu Loredana Claudia a revândut terenul către (...), persoană apropiată primarului Onțanu Neculai — cei doi erau colegi în cadrul partidului (Neculai Onțanu era la acel moment membru al PSD — n.r.). (...) Relația apropiată dintre inculpatul Onțanu Neculai și beneficiarul final al terenului, care l-a obținut la un preț mult inferior valorii reale, confirmă faptul că prin transferul inițial al dreptului de proprietate s-a urmărit crearea unui beneficiu patrimonial indirect primarului sectorului 2", se arată în referat, conform Agerpres

După vânzarea terenului către colegul de partid al lui Onțanu, Loredana Radu a obținut de la Primăria sectorului 2 o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 nivele, care ulterior a și fost ridicat.

Procurorii DNA mai susţin că în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu, în calitate de Primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ţine cont de recomandările juriştilor din cadrul instituţiei pe care o conducea.

Neculai Onţanu este la al patrulea mandat de primar al sectorului 2. Neculai Onţanu a anunţat că va candida pentru al cincilea mandat la Primăria Sectorului 2, din partea UNPR şi beneficiind de sprijinul PSD.

Etichete: arestat preventiv, Neculai Onţanu, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE