Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, REŢINUT de procurorii DNA. Cine sunt denunțătorii UPDATEPrimarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA. Edilul este acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar a fost dispusă urmărirea penală faţă de avocata Loredana Claudia Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, RETINUT de procurorii DNA
Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, REŢINUT de procurorii DNA

UPDATE 9.00: Printre denunţătorii lui Neculai Onţanu se numără Cristi Borcea şi Dragoş Dobrescu, conform unor surse citate de Realitatea TV. 

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost adus, miercuri, cu mandat, la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. După mai puţin de oră de audieri, DNA a anunţat reţinerea pentru 24 de ore a edilului. În același dosar, au fost reținuți și Toma Șutru, secretarul Consiliului local al Sectorului 2 și avocata Loredana Radu. 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției, într-un dosar constituit ca urmare a unei sesizări formulate în anul 2016, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 martie 2016, a inculpatului ONȚANU NECULAI, primar al Sectorului 2 al municipiului Bucureşti, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta RADU LOREDANA-CLAUDIA, avocat în cadrul Baroului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.", a informat DNA.

Potrivit procurorilor, "în perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991".

"După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia.

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

În contractul încheiat cu suspecta Radu Loredana Claudia a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului.

În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu Neculai, la indicația acestuia.

Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive", mai precizează DNA.

La data de 24 martie 2016, primarul Neculai Onţanu urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Avocata Loredana Radu, suspectată că l-a ajutat pe Neculai Onţanu să primească mită un teren, este nepoata fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, şi i-a apărat pe Victor Ponta, Meme Stoica sau Nicolae Dumitru. Loredana Radu a lucrat şi pentru una dintre firmele lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea.

Etichete: DNA, loredana radu, Neculai Onţanu, NECULAI ONŢANU RETINUT, Primarul Sectorului 2

0/2 COMENTARII
Geo
24 Mar 10:59
+0
VOTURI
-0
B365.ro site-ul care l-a promovat cu disperare in ultimii ani. In 16 ani de mandat acest sector trebuia sa arate impecabil, dar din pacate este plin de mizerie, firmei Supercom ii trebuie suspendat contractul de curatenie pentru ineficienta. Asteptam un candidat tanar si gospodar.
Sandu al-III-lea
23 Mar 19:00
+0
VOTURI
-0
Asta-i razbunarea copilului care a murit sfartecat de javrele sectorului 2.Nici macar un comunicat n-a dat atunci,nici scuze parintilor copilului,nimic.A bagat capu-n pamant si a tacut chitic atunci.Acum are tupeul sa candideze din nou.Totul in viata se plateste Ontanule.Nu te-au saltat atunci,dar vei plati acum.Si cand te gandesti ca urma campania electorala.Esti terminat politic Ontane.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE