Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, audiat la Parchetul General privind lucrarea sa de doctoratPrimarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a ajuns, miercuri, la Parchetul General pentru audieri privind lucrarea sa de doctorat.

Robert Negoita
Robert Negoiţă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au în lucru un dosar penal privind lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă, după ce Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 1, având suspiciuni că teza este plagiată.

Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General, potrivit Mediafax.

Ulterior, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, nefiind începută urmărirea penală "in personam".

Potrivit legii drepturilor de autor, "constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor şi o prezintă ca o creaţie intelectuală proprie. Împăcarea înlătură răspunderea penală".

Ministerul Educaţiei anunţa, la data de 24 iunie, că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, instituţia de învăţământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată.

Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", teza fiind intitulată "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social".

Etichete: robert negoita, robert negoita audiat, teza de doctorat Robert Negoiţă

0/1 COMENTARII
Cris
21 Sep 23:28
+0
VOTURI
-0
Acest escroc a furat miliarde cu bordurile rosii in sectorul 3 iar Parchetul il ancheteaza pentru lucrarea de doctorat. Cine mai pune botul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE