Primarul Sectorului 5 vrea să dărâme gardul Parlamentului, dar nu poate. Care este motivulPrimarul Sectorului 5 al Bucureştiului, Daniel Florea, a declarat, în cadrul unui interviu acordat MEDIAFAX, că doreşte să dărâme gardul care înconjoară Casa Poporului şi ar transforma curtea Parlamentului într-o zonă de promenadă, însă nu poate până nu va fi gata construcţia Catedralei Neamului.

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

,,Cred că ar trebui să nu mai existe acele ziduri imense şi oamenii să se poată plimba. Gândiţi-vă ce frumos ar fi dacă am avea de la Piaţa de Flori, pe lângă Academie, să nu mai avem în faţă acea junglă, după aceea, în jos pe lângă Palatul Parlamentului, pe lângă Catedrală şi Palatul Parlamentului, Parcul Izvor, mai jos Cişmigiu, deci ar fi ceva extraordinar dacă s-ar putea realiza un proiect integrat.(...) Vă mărturisesc, însă, că acum e destul de greu, în această perioadă, până nu se face Catedrala, pentru că acolo se fac nişte construcţii mari, sunt nişte gropi, sunt utilaje. Cred că până în 2018 va trebui să găsim soluţii alternative să dezvoltăm zonele despre care am discutat", a declarat Daniel Florea, potrivit Mediafax.

Edilul Sectorului 5 a mai spus că, încă din timpul mandatului de deputat, a militat pentru dărâmarea zidului care înconjoară Casa Poporului, dar niciodată acest lucru nu s-a dorit cu adevărat.

,,Momentan ce vă împiedică să daţi jos gardul Parlamentului? Cred că n-a existat o adevărată voinţă de a se întâmpla asta. Discuţii au fost, dar nu s-au concretizat.(...) Abia după ce va fi deschisă Catedrala, care sigur va fi un loc de pelerinaj, unde vor veni foarte mulţi oameni, bineînţeles că zona aia va trebui dezvoltată corespunzător şi nu va putea să fie, totuşi o zonă de intensă trăire spirituală să fie înconjurată de nişte garduri imense", a completat Daniel Florea.

Etichete: casa poporului, daniel florea, primarul Sectorului 5, zid casa poporului

0/3 COMENTARII
caine
21 Aug 08:18
+0
VOTURI
-0
ce probleme are si primarul asta....parca vad ca la el in sector sunt o gramada de lucruri de nerezolvate,este?
WAH
21 Aug 08:03
+0
VOTURI
-0
REPARATI SEDIUL PRIMARIEI DE PE BULEVARD ...CA ESTE O RUSINE A BUCURESTIULUI , DE CUM ARATA , PARCA AR FI NELOCUITA !!
RBE
20 Aug 12:12
+0
VOTURI
-0
dupa mine si gardul are rostul sau ...
poate vreti sa faceti rost de ceva "caramizi" si "marmura" din 1989 ..??
pana si Casa Alba are un gard ....
Palatul Parlamentului - a doua cladire dupa Pentagon sa nu fie prevazuta cu gard..??
stiti cum este ...este usor de demolat ( avem experienta anilor inainte de 1989 si de dupa ) , dar este greu sa construiesti....
poate ar fi necesar un Referendum , sa vedem ce spun "locatarii" cladirii cat si "plimbaretii" bucuresteni....
apropo de "demolare" , dupa cum se poate vedea si din fotografia de mai sus , placile de marmura sunt partial cazute , iar caramida rezista... la toata indiferenta primarilor care "este" pe la Sectorul 5 ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE