Primarul sectorului 6: Lucrările la Pasajul Ciurel se vor finaliza într-o lunăLucrările la Pasajul Ciurel se vor finaliza în aproape o lună, a declarat joi primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Pasajul Ciurel
Pasajul Ciurel

"Din păcate, acest proiect nu are legătură cu Primăria sectorului 6. E adevărat, reprezintă un proiect important pentru sectorul 6. Din ce ştiu, la acest moment, se vor finaliza în perioada următoare, mă refer la o lună de zile, ceva de genul ăsta, lucrările la ceea ce înseamnă pasajul peste Ciurel. (...) Între cele două primării s-a constituit o comisie de lucru formată din arhitectul-şef al Primăriei sectorului 6, arhitectul-şef al Capitalei pentru a delimita traseul pe unde va merge drumul expres către A1. El este prevăzut în PUZ-ul sectorului 6, numai că s-a găsit o soluţie mult mai benefică din punct de vedere financiar pentru a nu face exproprieri foarte multe. Cea mai mare problemă în astfel de proiecte o reprezintă exproprierile, de foarte multe ori valoarea exproprierilor e foarte mare şi blochează proiectele respective. S-a găsit o soluţie ca aceste exproprieri ca valoare absolută să reprezinte cât mai puţin", a spus primarul, într-o conferinţă de presă, întrebat în ce stadiu este proiectul privind drumul expres de la Ciurel la autostrada Bucureşti - Piteşti.

În opinia sa, durata de execuţie a obiectivului nu poate depăşi 3 ani dacă anul viitor proiectul va fi aprobat la nivelul CGMB.

Totodată, edilul a precizat că a preluat bulevardul Iuliu Maniu de la Municipalitate, iar în prezent se află în faza de finalizare a proiectului de modernizare. El crede că într-un interval de una-două săptămâni vor demara lucrările privind spaţiile verzi, tot ceea ce înseamnă trama stradală cu locuri de parcare în linia a doua.

"Locurile de parcare actuale se vor reface, spaţiile verzi, scuar plus tot ce înseamnă peluze stânga-dreapta - modernizate, inclusiv curţile blocurilor. Vreau să vă spun că bulevardul Iuliu Maniu pentru noi şi nu numai pentru noi, cred că pentru bucureşteni reprezintă cartea de vizită a noastră, pentru că e poarta de vest a Bucureştiului şi avem obligaţia ca atunci când primim oaspeţi sau plecăm să vizităm alte localităţi să plecăm cu plăcerea de a trece pe un bulevard frumos şi atunci când intrăm să ne lăudăm cu el, de aceea cred eu că bulevardul Iuliu Maniu în perioada următoare şi când va fi finalizat va reprezenta în adevăratul sens al cuvântului un punct de mândrie pentru bucureşteni", a afirmat Mutu.

În ceea ce priveşte problemele de trafic înregistrate la intrarea şi ieşirea din Bucureşti pe bulevardul Iuliu Maniu, el a anunţat că în urmă cu două săptămâni s-au finalizat lucrările la sistemul de management al traficului.

"Vizavi de problema traficului, vă anunţ că încă de acum două săptămâni au fost finalizate lucrările la sistemul de management al traficului, buclele de inducţie au fost finalizate. (...) Noi ne-am asigurat prin Poliţia Locală că staţiile de autobuz cele importante de pe Iuliu Maniu sunt asigurate de echipajele de la Rutier, de la Poliţia Locală, astfel încât să nu mai blocheze staţiile RATB şi maşinile de transport în comun să poată intra în alveolele create special pentru acestea", a adăugat Gabriel Mutu.

 

Etichete: Gabriel Mutu, lucrări, pasajul ciurel, Sector 6

0/2 COMENTARII
Kevin
05 nov 11:10
+0
VOTURI
-0
"Noi ne-am asigurat prin Poliţia Locală că staţiile de autobuz ... sunt asigurate de echipajele de la Rutier, de la Poliţia Locală, astfel încât să nu mai blocheze staţiile RATB"

Daca ati avea bunavointa sa treceti cam pe la orice ora, eu trec dimineata de exemplu, prin statia de la Unirii, de la gogosi si covrigi, ati putea vedea masini oprite in statia de autobuz, taxiuri, masini proprii, masini de jandarmi, de pulitsti... toti opriti "dacat" cinci minute sa-si ia ceve de mancare.
Acum stiu ca vorbim de alt sector, nu cel pastorit de vorbaretul Mutu, dar e acelasi lucru.

Incepeti sa dati amenzi pentru opriri neregulamentare, inclusiv la pulitieni, si se va rezolva problema.
Vlad
02 nov 10:40
+0
VOTURI
-0
Asa si? E podul gata si la ce este bun? Nici nu s-au apucat de drum :))). Oricum, cand auzi din astea: ca au gasit ei o solutie sa scada costurile, bla bla,... adica trec drumul peste pamanturile lor!! Cand e vorba de un proiect serios nu poti sa iei deciziile in functie de exproprieri, este ridicol!!! Costul astora oricum este foarte mic comparat cu bugetul proiectului... iar acolo oricum sunt terenuri cu pret mic. In continuare mi se pare absurd sa se traga un drum super aglomerat pe langa rezerva de apa a orasului

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE