Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu, rămâne în arest preventivPrimarul suspendat al Sectorului 2 Neculai Onţanu, va rămâne în arest preventiv, au decis vineri judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). 

Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu, ramane in arest preventiv
Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu, rămâne în arest preventiv
Foto: ziuaconstanta.ro

Curtea de Apel București a admis, vineri, 23 martie, cererea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar, a fost arestată şi avocata Loredana Radu. Avocații primarului suspendat au constestat decizia Curții de Apel la ICCJ, care a dat verdictul vineri, 1 aprilie.

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Loredana Claudia Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către Loredana Claudia Radu.

Etichete: arest, arest preventiv, Neculai Onţanu, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE