Prime anuale de zeci de milioane de lei la MetrorexAngajaţii Metrorex trăiesc regeşte: iau prime de zeci de milioane de lei în fiecare an. Şi dacă de la an la an bonusurile acestora cresc, compania a uitat să spună că trenurile ajung în staţii la un interval de timp mai mare decât în anii trecuţi.

Metrorex
Metrorex

Media primelor acordate angajaţilor Metrorex, companie condusă de directorul general Marin Aldea, în perioada 2016-2018, atinge suma de 160 milioane lei/an. Cu toate acestea, fără a oferi un anunţ public, compania Metrorex „are grijă" ca trenurile să ajungă în staţii cu o mai mare întârziere decât în anii precedenţi, scrie capital.ro.

Aceste sume sunt prevăzute în „proiectul de ordin al ministrului Transporturilor pentru aprobarea actualizării contractului de servicii publice de transport cu metroul pentru perioada 2016 – 2018 al METROREX- S.A. aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor nr.350/2016". Actuala situaţie a acordării primelor nu este una nouă pentru Ministerul Transporturilor, fiind întâlnită şi în guvernele precedente. Actualul Executiv putea însă să schimbe situaţia creată la presiunea sindicatelor din Metrorex.

În data de 24 iulie, Ministerul Transporturilor a postat, în dezbatere publică, proiectul de ordin amintit mai sus. În textul proiectul, la capitolul „indicatori", sunt prevăzute toate cheltuielile cu salarii, sporuri, prime, bonificaţii, tichete de masă şi alte beneficii de care se bucură angajaţii Metrorex şi familiile acestora.

Pentru anul 2016, cheltuielile cu presonalul s-au ridicat la 334,31 milioane lei, din care salarii de bază – 105,85 milioane lei, sporuri, prime şi alte bonificatii aferente salariului de baza (cf. CCM) -133,57 milioane lei. Pentru bonusuri, în 2016, Metrorex a alocat 16,81 milioane lei, din care cheltuieli socio-culturale -7,22 milioane lei şi tichete de masă 8,65 milioane lei.

În acest an, cheltuielile cu personalul se ridică la 418,57 milioane lei, din care salarii de bază 131,38 milioane lei şi sporuri, prime de 160,57 milioane lei. Pe lângă salariile de bază şi sporuri, în acest an, salariaţii Metrorex beneficiază de bonusuri în valoare de 29,3 milioane lei, defalcate în cheltuieli socio-culturale -14,59 milioane lei, tichete - 13,54 milioane lei şi un rest pentru permise şi legitimaţii pentru membri de familie în valoare de 1,20 milioane lei.

Etichete: Metrorex, prime metrorex

0/1 COMENTARII
milionar
07 aug 09:50
+0
VOTURI
-0
Autorul articolului n-a aflat ca denominarea s-a facut cu 13 ani in urma. In afara de un mic procent, nimeni nu mai e milionar in Romania. IN consecinta, primele la Metrorex au fost de "MII DE LEI", nu de "zeci de milioane". Angajati oameni competenti sa scrie articole, nu ageamii de pe strada....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE