Primele bănci care au închis agențiile din clădiri cu bulină: BT și Raiffeisen Bank,din Piața RomanăBanca Transilvania și Raiffeisen Bank au închis agențiile din Piața Romană, după ce legea care nu mai permite funcționarea în clădiri cu rism seismic de gradul I a intrat în vigoare. Și OTP Bank a închis agenția din Piața Unirii.

Primele banci care au inchis agentiile din cladiri cu bulina: BT si Raiffeisen Bank,din Piata Romana
Primele bănci care au închis agențiile din clădiri cu bulină: BT și Raiffeisen Bank,din Piața Romană
Foto: bucharestdailyphoto.ro

Bancpost, care are și ea o agenție pe Bulevardul Magheru, într-o clădire încadrată în clasa cu cel mai mare risc de prăbușire la cutremur, nu a anunțat încă o decizie de închidere, deși legea care impune închiderea accesului public în astfel de spații comerciale a intrat în vigoare de aproape două săptămâni, amintește profit.ro.

Raiffeisen Bank a închis ieri agenția din Piața Romană nr. 9 (la coloane), după ce a primit notificare de la Primăria Municipiului București că unitatea funcționează într-o clădire cu risc seismic A (clasa 1 de risc cu pericol public). Imobilul de la această adresă, una dintre cele mai cunoscute din București, a fost construit în 1959 și are nouă etaje peste parter și subsol. Raiffeisen ocupa cel mai mare spațiu comecial din clădirea aflată în rondul de la Piața Romană, la parter și etajul 1, la etajele superioare fiind apartamente. Clienții sunt invitați să apeleze la agențiile din apropiere ale băncii, din Piața Amzei, Bdul Nicolae Bălcescu, Calea Victoriei sau Strada Grigore Alexandrescu.

La solicitarea Profit.ro, Raiffeisen a precizat că urmează să închidă în curând și o altă unitate din centrul Capitalei, agenția din Piața Națiunile Unite. Aceasta este situată la parterul unui bloc foarte înalt, cu 17 etaje, construit în 1960, care a fost expertizat tehnic, în 1993, din punct de vedere al riscului seismic și încadrat în categorie de urgență, însă ulterior nu a primit și încadrare în clasa de risc corespunzătoare (1, 2, 3 sau 4). Obligația legală de închidere a spațiilor comerciale este valabilă pentru clădirile încadrate în clasele de risc 1 și 2. Notificări de evacuare au primit până acum doar unitățile din clădirile încadrate în clasa 1, cu riscul cel mai mare.

Soluții de relocare pentru două unități din clădiri cu risc seismic clasa 1 din București caută și Banca Transilvania, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții băncii. Este vorba despre Sucursala Piața Romană, de pe Bdul Magheru nr. 29, la parterul unui bloc cu 8 etaje construit în 1945, și Agenția Gara de Nord (Str. Gării de Nord nr. 6-8, la parterul unui bloc cu 9 etaje construit în 1959). Ambele unități au fost închise pentru public.

O agenție într-o astfel de clădire avea și OTP Bank, la Piața Unirii, pe Strada Halelor nr. 15, în apropierea Hanului lui Manuc. Unitatea aparținuse Millennium Bank, bancă preluată de OTP, care a decis să păstreze și să rebranduiască agenția situată într-o zonă foarte bună din centrul capitalei, deși clădirea, construită în 1880, avea risc seismic ridicat. Unitatea a fost închisă după intrarea în vigoare a noii legi. O altă unitate preluată de la Millennium, situată tot în clădire cu risc seismic ridicat (cea din Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 33, bloc cu 9 etaje construit în 1963), fusese închisă de OTP în cadrul procesului de restructurare, înainte de promulgarea legii amintite.

Etichete: Banca Transilvania, Bănci, cladiri bulina, Raiffeisen Bank

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE