Primele propuneri de reformă în Administraţie, prezentate de Guvernul Cioloş săptămâna viitoareDacian Cioloş a anunţat că primele propuneri de reformă în Administraţie vor fi prezentate de Guvern Parlamentului luni.

Primele propuneri de reforma in Administratie, prezentate de Guvernul Ciolos saptamana viitoare
Primele propuneri de reformă în Administraţie, prezentate de Guvernul Cioloş săptămâna viitoare
Foto: stirileprotv.ro

Dacian Cioloş a adăugat totodată că, în lunile aprilie şi mai, va organiza dezbateri publice pe această temă.

Conform Agerpres.ro, Guvernul va prezenta întregul pachet de reforme din acest domeniu în luna iunie, după alegerilor locale.

"Intenția mea este chiar să merg săptămâna viitoare, luni, în Parlament, în Camera Deputaților, în care să lansăm dezbaterea, să vin acolo cu câteva idei pe care le avem legate de reforma administrației. Cert este că vrem să abordăm partea de reformă a statutului funcționarului public, să clarificăm aspecte legate de statutul funcționarului public și la nivel central, și la nivel local. Obiectivul nostru ar fi să mergem spre competență, transparență și profesionalism atât în procesul de recrutare a funcționarilor publici, cât și în procesul de evoluție a carierei lor. Să recâștigăm încrederea în faptul că funcționarul public lucrează în interesul cetățeanului, în primul rând, și că nu trebuie să depindă pe ascuns de politic", a declarat Cioloș la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Orașelor din România.

Premierul a explicat că se are în vedere un concurs național de recrutare pentru a intra în funcția publică.

Etichete: dacian ciolos, reforme administratie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE