PRIMELE REZULTATE ale anchetei în privinţa dezinfectanţilor, prezentate miercuriPremierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, marţi, cu ministrul Sănătăţii, Patriciu-Achimaş Cadariu, în plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în spitalele din România. Ulterior, primul ministru a anunţat că miercuri vor fi publicate primele concluzii ale anchetei Ministerului Sănătăţii în privinţa dezinfectanţilor.

PRIMELE REZULTATE ale anchetei Ministerului Sanatatii in privinta dezinfectantilor apar miercuri (Foto stirileprotv.ro)
PRIMELE REZULTATE ale anchetei Ministerului Sănătăţii în privinţa dezinfectanţilor apar miercuri (Foto stirileprotv.ro)

"M-am întâlnit azi la sediul Guvernului cu Patriciu-Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății, și am discutat despre o serie de probleme ale sistemului medical.

Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale și am cerut urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară pentru ca pacienții să se îndrepte în continuare cu încredere spre spitalele care aparțin sistemului public de sănătate.

De asemenea, ministrul Sănătății m-a informat asupra măsurilor luate până acum și i-am cerut să comunice cât mai repede și în mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse până în prezent dar și să continue cercetările și să se asigure că viața pacienților nu este pusă în pericol.

Încă de la începutul mandatului am fixat Sănătatea ca prioritate zero în agenda mea și a Guvernului și îi asigur pe toți cetățenii că nu voi accepta jumătăți de măsură în acest domeniu vital. Primele rezultate vor fi comunicate de către ministrul Sănătății mâine", a scris premierul Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook. 

VEZI AICI Reacţia Institutului Oncologic, despre licitaţia pentru dezinfectanţi: "Nu am cerut reţeta"

Conducerea Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) spune că nu a cerut, prin caietul de sarcini pentru contractul privind servicii de curăţenie, reţeta dezinfectanţilor, ci rapoarte de încercări şi avize de la Ministerul Sănătăţii, ca o garanţie că firma spală pe jos cu ce a spus la licitaţie că va folosi.

SCANDALUL dezinfectanţilor. Ministrul Sănătăţii a dispus CONTROL la Institutul Oncologic Bucureşti

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii verifică cum au fost încheiate contractele de achiziţie între Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor care poate avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor, informează, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Spitalul de Arşi: Trimitem probele cu produsele Hexi Pharma folosite în spital către DSP

Spitalul de Arşi trimite, marţi, către Direcţia de Sănătate Publică probele prelevate cu produsele Hexi Pharma folosite în spital, rezultatele analizelor realizate în spital fiind negative, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalul de Arşi, medicul Adrian Stănculea.

Etichete: dacian ciolos, dezinfectanti spitale, Ministerul Sănătăţii, primele rezultate ancheta, rezultate ancheta, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE