Primii refugiaţi au ajuns în RomâniaPrimii refugiaţi au ajuns, joi, în România. Este vorba despre 15 persoane care au venit de la Atena cu un avion de linie. Ele vor fi duse la Centrul de refugiaţi de la Galaţi.

Primii refugiati au ajuns in Romania
Primii refugiaţi au ajuns în România

Primii refugiaţi au ajuns, joi, în România. Din grupul celor 15 persoane fac parte bărbaţi, femei şi trei copii.

Au venit la Bucureşti cu un avion de linie de la Atena. După ce au fost finalizate formalităţile, timp de o oră, refugiaţii au fost urcaţi într-un microbuz al Ministerului de Interne şi însoţiţi de o dubă a Jandarmeriei, vor fi duşi la Centrul de refugiaţi de la Galaţi, potrivit Digi24. 

Cei 15 sunt parte a unui prim lot de refugiaţi, dintre cei ajunşi în Grecia. Ei fost selectaţi pentru a ajunge în România, prin mecanismul cotelor de relocare.

În 2016 şi 2017, România ar urma să primească 4.200 de refugiaţi.

România va primi, începând cu luna martie, refugiați aflați pe teritoriul Uniunii Europene, iar în urma discuțiilor s-a ajuns la 160 de persoane din Italia și 135 din Grecia, a declarat în 18 februarie șeful Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), chestor principal Viorel Vasile.

Anul trecut, ţara noastră s-a angajat să primească din proprie iniţiativă 1.800 de emigranţi, dar a votat împotriva cotelor obligatorii care ar fi fost mult mai mari.

Etichete: centru de refugiați, ministerul de interne, refugiati

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE