Primul cimitir militar românesc din Rusia, inaugurat duminicăSecretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat, alături de alţi oficiali români, astăzi, 25 octombrie 2015, în localitatea Rossoşka din regiunea Volgograd, Federaţia Rusă, la ceremonia oficială de inaugurare a cimitirului militarilor români căzuţi în cel de-al doilea război mondial. Manifestarea a fost organizată de Ambasada României la Moscova şi a fost consacrată memoriei militarilor români care şi-au dat viaţa în timpul celui de-al doilea război mondial la Stalingrad.

Primul cimitir militar romanesc din Rusia, inaugurat duminica
Primul cimitir militar românesc din Rusia, inaugurat duminică
Foto: apostolia.eu

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat, alături de alţi oficiali români, astăzi, 25 octombrie 2015, în localitatea Rossoşka din regiunea Volgograd, Federaţia Rusă, la ceremonia oficială de inaugurare a cimitirului militarilor români căzuţi în cel de-al doilea război mondial. Manifestarea a fost organizată de Ambasada României la Moscova şi a fost consacrată memoriei militarilor români care şi-au dat viaţa în timpul celui de-al doilea război mondial la Stalingrad.

Ceremonia oficială a inclus dezvelirea plăcii comemorative centrale de către reprezentanţii delegaţiei române şi autorităţilor locale ruse, un serviciu religios oficiat de către un sobor de preoţi condus de Înalt Prea Sfinţia Sa Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, depunerea în locul de veci a sicrielor eroilor români şi acoperirea lor simbolică cu pământ adus din locurile istorice reprezentative ale României, precum şi depunerea unor coroane de flori din partea delegaţiilor Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi a reprezentanţilor altor structuri guvernamentale şi neguvernamentale din România şi Federaţia Rusă.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a reliefat, în alocuţiunea susţinută cu această ocazie, semnificaţia realizării primului cimitir militar românesc în Federaţia Rusă şi a evocat sacrificiul militarilor români în cursul celei de-a doua conflagraţii mondiale. Totodată, secretarul de stat a evidenţiat buna colaborare româno–rusă în aplicarea Acordului interguvernamental privind protejarea reciprocă a mormintelor de război şi a reiterat disponibilitatea autorităţilor române de a continua această colaborare pentru cinstirea memoriei militarilor căzuţi pe teritoriile celor două ţări, se arată în comunicatul MAI, remis B365.ro.

Etichete: cimitir, cimitir militar, rusia

0/2 COMENTARII
Dna Goagal C
28 Nov 21:59
+0
VOTURI
-0
Cristinica, lasa-ti marea iubire, Skipi, in pace, ca iar te prinde Anghela si te zmutuceste. Zi mersi ca ti-a gasit servici, ca altfel nu iei niciun concurs si esti somera desavarsita. Si...daca nu-i nimeni sa-ti zica Bravo, mai scrie-ti 2 posturi cu Bravo si sunteti 3....
Cititor
25 Oct 19:31
+0
VOTURI
-0
Nici un cuvant despre cei implicati direct in aceasta realizare, ambasadorul Vasile Soare și Ilie Schipor .Bravo celor care au reusit ceea ce era de neconceput pana acum cativa ani.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE