PRIMUL DECES din cauza gripei porcine: Un bărbat de 38 de ani din Capitală a muritUn bărbat de 38 de ani, din Capitală, a murit din cauza gripei porcine. Bărbatul avea și alte probleme medicale și nu fusese vaccinat antigripal.

 

PRIMUL roman mort din cauza gripei porcine
PRIMUL român mort din cauza gripei porcine

GRIPA PORCINĂ. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat, joi, că a fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală.

"A fost comunicat primul deces la caz de SARI (Infecție Respiratorie Acută Severă—n.r.) confirmat cu virus gripal A(H1) la un bărbat în vârstă de 38 ani, domicilat în București, având condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal", relevă ultimele date publicate pe site-ul CNSCBT.

GRIPA PORCINĂ. Îîn ultima săptămână, au fost confirmate nu mai puțin de 52 de cazuri noi în toată țara, o creștere alarmantă în contextul în care 20 de astfel de cazuri fuseseră confirmate în ultimele două luni. În ceea ce privește Capitala, 36 de persoane infectate cu virusul gripal A/H1N au fost confirmate.

La nivel național sunt înregistrate 95 de cazuri de gripă, dintre care 72 sunt de gripă porcină. 

GRIPA PORCINĂ. Până la data de 31 ianuarie au fost vaccinate antigripal 563.105 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, informează raportul CNSCBT.

"Activitate gripală este sporadică, de intensitate medie, morbiditatea prin infecții respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul așteptat. S-a înregistrat debutul sezonului gripal, confirmându-se cu laboratorul, pentru același subtip, un procent mai mare de 10% din probele testate/săptămână. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost 89.591, cu 14% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (104.248) și cu 13.4% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedenta (78.945)", se arată în raport.

În săptămâna 25 — 31 ianuarie s-au înregistrat la nivel național 135 cazuri de gripă. De asemenea, în aceeași perioadă s-au înregistrat 17 cazuri de Infecție Respiratorie Acută Severă (SARI), cu 3 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 5 mai multe față de aceeași perioada a sezonului anterior.

CITEŞTE ŞI  Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" NU are tratament contra gripei porcine

GRIPA PORCINĂ. Ministerul Sănătăţii informa, la finalul lunii ianuarie, că, de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute si pana in data de 27 ianuarie 2016, s-au înregistrat 31 cazuri de gripă confirmate în laborator la nivel national.

Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat inițial un număr de 500 000 de doze de vaccin antigripal care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut cu inca 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor cu risc.

GRIPA PORCINĂ. Vaccinul gripal distribuit in acest an contine antigenele necesare pentru prevenirea infectiei cu virusul AH1N1.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale.

Sunt vaccinate gratuit persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei Ministerului Sanatatii şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Avand in vedere situatia din Ucraina, Ministerul Sanatatii a solicitat Directiilor de Sanatate Publica sa se asigure ca unitatile sanitare iau toate masurile de prevenire specifica si nespecifica a gripei (purtarea echiamentului de protectie, limitarea circulatiei bolnavilor si apartinatorilor, vaccinarea antigripala a personalului medical) si sa raporteze zilnic orice caz cu evolutie si simptomatologie asemenatoare gripei.

Etichete: barbat mort gripa porcina, decese gripa porcina, gripă porcină, gripa porcina Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE