Primul magazin Lidl cu demisol şi parter, cu acoperiş verde, inaugurat în BucureştiLidl a inaugurat magazinul cu numărul 201, cu un format unic, construit pe structura demisol şi parter şi cu acoperiş 'verde', vegetaţia plantată aici având rolul de a reduce efectul de seră din oraş.

Primul magazin Lidl cu demisol si parter, cu acoperis verde, inaugurat in Bucuresti
Primul magazin Lidl cu demisol şi parter, cu acoperiş verde, inaugurat în Bucureşti

"Magazinul foloseşte o serie de tehnologii avansate din domeniul construcţiilor, ce contribuie la reducerea amprentei energetice a clădirii. În linie cu demersurile către sustenabilitate ale Lidl, magazinul este dotat cu un acoperiş verde, primul din portofoliul companiei. Astfel, vegetaţia amplasată pe acoperiş are rolul de a reduce efectul de seră din oraş, absorbind praful şi dioxidul de carbon şi producând oxigen, dar şi de a coborî temperatura ambientală. Acest tip de acoperiş contribuie şi la eficienţa energetică a clădirii, prin răcirea naturală a acesteia pe timpul verii şi încălzirea sa pe timpul iernii. În acelaşi timp, acoperişul verde filtrează în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, şi reduce în mod considerabil cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare", arată un comunicat Lidl.

Odată cu deschiderea unităţii din Şoseaua Pantelimon, vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de muncă.

Noul magazin are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 1.000 metri pătraţi şi aproximativ 56 de locuri de parcare.

Etichete: Lidl, magazin lidl bucuresti

0/4 COMENTARII
aaa
27 oct 18:56
+0
VOTURI
-0
@Cris
Si constructia de autostrazi din ce se plateste? Lidl nu plateste impozite?
rio
27 oct 08:48
+0
VOTURI
-0
@Tovarase Cris,
Daca cresterea consumului nu da nastere la o crestere a productiei inseamna ca unii chiar nu avem nimic de-a face cu piata libera.
Odu
27 oct 01:51
+0
VOTURI
-0
E o mandrie pentru noi ca dupa o pregatire minutioasa a proiectului (cca doi ani) am putut construi in timp record acest acoperis verde pentru LIDL. Adevarata lui frumusete va fi vizibila publicului abia in mai-iunie 2017 cand tot acoperisul va fi un adevarat covor de flori, insa avantajele ecologice sunt functionale deja de acum, imediat dupa instalare.
Cris
26 oct 20:01
+0
VOTURI
-0
Nu intereseaza pe nimeni cate locuri de munca se creaza intr-un magazin. Locuri de munca adevarate se creaza la constructia de autostrazi, fabrici si uzine. In Romania se deschid doar magazine. Ar trebui interzise prin lege pentru ca incurajeaza consumul in detrimentul investitiilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE