Primul metrou CAF a intrat în probe VIDEODunărea, primul metrou produs de compania spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF), a intrat deja în probe.

Dunărea 1301-2301, prima ramă de metrou produsă de CAF, care va circula cu călători, începând din primăvară, a intrat în probe. Imaginile video cu probele efectuate de această ramă de metrou au fost postate de utilizatorul Rathgeber2523, pe forum.metrouusor.com.

Potrivit utilizatorului puidemorosan, care a postat, pe acelaşi forum, o fotografie cu patru trenuri CAF în Depoul Berceni, rama de metrou Dunărea efectuează probe, între Berceni și Apărătorii Patriei. 

Două trenuri spaniole CAF, deja aflate în depourile Metrorex, vor intra în exploatare din mai. Alte 10 trebuie să vină, anul viitor, din Spania. Primele două trenuri de metrou CAF vor intra pe şine în luna mai acestui an, pe Magistrala 2 Bucureşti Berceni-Pipera, a spus Aurel Radu, directorul Metrorex. Acestea vor înlocui vechile metrouri fabricate la uzinele Astra din Arad.

Din cele 16 rame, patru sunt asamblate în Spania, iar restul la Atelierele Griviţa din Bucureşti. Primele trenuri CAF ar fi trebuit să ajungă la București în septembrie.

Ce diferențe sunt între CAF-uri și trenurile Bombardier

Dacă cele 44 de trenuri produse de Bombardier poartă nume de flori și de capitale europene, cele 16 trenuri noi produse de CAF vor purta numele principalelor râuri ale ţării. Primul tren care va intra în circulație este cel botezat Dunărea, urmat de Mureş, Prut, Siret și Olt.

Potrivit reprezentanţilor Metrorex, noile trenuri vor putea circula pe magistralele 1, 2 și 3, pe care s-a amplasat sistemul de monitorizare automată a trenului.

Noile trenuri de metrou produse de CAF au câte două locuri special amenajate pentru persoanele cu mobilitate redusă, au un sistem de autodiagnoză care informează imediat mecanicul asupra eventualelor defecţiuni ale trenului și cum se pot remedia aceste probleme, dar și un sistem de teletransmisie de date. Prin intermediul acestui sistem se transmite automat prin Wi-Fi starea echipamentelor trenului, astfel încât, atunci când trenul ajunge în depou, nu se mai impune o analiză amănunțită care să scoată la iveală defecţiunile trenului. Sistemul de teletransmisie prin Wi-Fi ține doar de latura tehnică a trenului și nu vizează furnizarea de internet gratuit pentru călători, așa cum s-a vehiculat anterior, a precizat Dan Tudorache, şef serviciu Material Rulant la Metrorex.

Trenurile CAF au și un sistem performant de informare a publicului călător (indicatoare frontale şi laterale pentru vizualizarea direcţiei de mers a trenului), semnalizări suplimentare acustice şi video pentru accesul în/din trenuri, locuri special amenajate pentru transportul bicicletelor cu metroul în interiorul vagoanelor, ventilaţie forţată în vagoanele de pasageri și geamuri rabatabile.

Noile trenuri CAF sunt compuse din câte şase vagoane unite prin burduf, au sistem de tracţiune şi de frânare controlat cu microprocesor, caroseria realizată din oţel inoxidabil, sistem îmbunătăţit de bare de sprijin pentru călători, uşi culisante cu autoblocare şi protecţie la prinderea persoanelor între uşi.

Trenurile CAF au o capacitate de 1.202 de pasageri, distribuită în cei 114 m lungime, şi patru motoare care pot dezvolta o viteză de 80 km/h. Pentru asigurarea compatibilităţii tehnice şi de exploatare integrală, Metrorex a achiziţionat, cu 4.940.000 euro fără TVA, şi 16 seturi de sisteme de protecţie şi conducere automată a trenului de la Bombardier Transportation – Divizia Rail Control Systems (care va asigura montajul şi punerea lor în funcţiune).

Cele 16 trenuri costă 97 de milioane de euro, fără TVA. Doar primele patru provin integral din Spania, restul de 12 urmând a fi montate la uzina Atelierul CFR Griviţa. Achiziţia celor 16 trenuri de metrou este prevăzută în Acordul de finanţare pentru modernizarea metroului din Bucureşti, semnat cu Banca Europeana de Investiţii în toamna anului 2009. Banii pentru noile trenuri sunt asiguraţi atât din credite BEI, cât şi de la bugetul de stat.

Etichete: Aurel Radu, Bucureşti, caf, Capitală, Metrorex, metrou bucuresti, metrou CAF, METROU NOU, metrouri noi, ramă metrou, realitatea, tren CAF, trenuri CAF, trenuri metrou, trenuri noi

0/13 COMENTARII
iuwobojimah
22 mai 18:29
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin yke.onzs.b365.ro.qgs.yp http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
agaopezit
22 mai 18:03
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Buy Amoxicillin[/url] Amoxicillin ido.qvar.b365.ro.ztk.wo http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
oxepirus
22 mai 17:36
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin[/url] Buy Amoxicillin hsz.frii.b365.ro.fso.bu http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
amulkiszaqok
22 mai 17:11
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500 Mg[/url] Amoxil vyp.aien.b365.ro.llh.pn http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
axatinefienim
08 mai 09:28
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin mmi.czdi.b365.ro.fna.jp http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
ukurifa
08 mai 08:56
+0
VOTURI
-0
[url=http://mewkid.net/when-is-xaxlop/]Amoxicillin 500mg Dosage[/url] Amoxil mpd.epqz.b365.ro.szo.fo http://mewkid.net/when-is-xaxlop/
Tudor Valentina-Elena
04 feb 12:44
+0
VOTURI
-0
Eu am vb direct la Metrorex si mi s a spus asa: ca metrourile achizitionate acum din Spania vor circula pe ruta Berceni-Pipera, urmand ca cele ce sunt acum pe aceasta magistrala (tip bombardier) sa le inlocuiasca pe cele de pe ruta Anghel Saligny-Preciziei(cele ff vechi, tip Astra). Tocmai de aici si revolta mea, adica lasam calatorii de pe aceasta magistrala sa circule in continuare in conditii improprii, cu metrou de aproape 30 ani???
pasager
04 feb 10:41
+0
VOTURI
-0
Pai cum sa circule pe M2 cand ele au fost foarte clar achizitionate pentru a circula pe M3 ???? Asta e deturnare de fonduri in toata regula! Alooooo, DNA-ul !!!
Tudor Valentina-Elena
04 feb 08:31
+0
VOTURI
-0
Cum, metrourile acelea foarte vechi, tip ASTRA, vor ramane in circulatie???este aberant....se spusese ca vor fi scoase, si puse cele tip bombardier sa circule pe aceasta ruta..
Kaba Adrian
03 feb 19:46
+0
VOTURI
-0
Iata si de la mine una, in aceeasi zi :)
http://farm3.staticflickr.com/2846/12269896256_1013a3c5bc_c.jpg
Tudor Valentina-Elena
03 feb 14:49
+0
VOTURI
-0
Buna ziua
Prin luna mai a anului viitor intelegeti mai 2015?
Am inteles ca anul acesta vor fi puse metrourile noi pe magistrala 1 si2, urmand ca cele foarte vechi de pe magistrala 3 sa fie inlocuite cu cele care circula acum pe ruta Berceni-Pipera, Gara de Nord-Dristor 2 ??? Mai asteptam 1 an pt schimbarile astea ?sau este o greseala si doar cele 10 care tb asamblate in tara vor veni de abia anul viitor?
Freddy
03 feb 13:59
+0
VOTURI
-0
"Primele două trenuri de metrou CAF vor intra pe şine în luna mai a anului viitor, pe Magistrala 2 Bucureşti Berceni-Pipera, a spus Aurel Radu, directorul Metrorex. Acestea vor înlocui vechile metrouri fabricate la uzinele Astra din Arad."

Din cate stiam, pe magistrala 2 nu mai sunt decat trenuri Bombardier. Si atunci, ce trenuri Astra inlocuiesc?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE