Primul tren de test a ajuns la Aeroportul Otopeni VIDEOPrimul tren de test pentru viitoarea cale ferată Gară-Aeroport a ajuns duminică dimineaţă, la ora 10.30, la Aeroportul Otopeni şi a făcut mai multe curse, pentru a „încerca" noua legătură feroviară, scrie Club Feroviar.

Tren Gara de Nord - Otopeni
Tren Gara de Nord - Otopeni

Primul automotor diesel care a circulat între fosta haltă Odăile şi staţia Aeroport Henri Coandă nu aparţine operatorului feroviar de stat CFR Călători, ci firmei private Transferoviar Călători din Cluj Napoca.

„Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători", a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, şeful şantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma gălăţeană care construieşte noua legătură feroviară.

În acest moment, noua linie de cale ferată care uneşte Gara de Nord cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă este finalizată în proporţie de 97%, fără a pune însă la socoteală semnalizarea şi automatizarea, potrivit CFR Infrastructură.

Condiţii normale de trafic vor putea fi asigurate spre sfârşitul anului. „Sunt toate condiţiile ca începând cu noul Mers al Trenurilor (la jumătatea lunii decembrie – n.red.), poate chiar mai devreme, să fie introduse în circulaţie garniturile pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă", spunea recent Liviu Trenchea.

Etichete: aeroport, Otopeni, teste, transferoviar, tren, trenuri

0/2 COMENTARII
Paul
15 sep 16:08
+0
VOTURI
-0
Ce ar fi facut daca CE de fotbal 2020 incepea pe 20.09.2020 asteptau 3 luni ? Si trimiteau suporterii cu autobuzele ? Cand linia este gata ? Se pare ca nici de acoperisul ptr pietoni nu s-au apucat ... probabil asteapta zapada ...
Paul
15 sep 16:03
+0
VOTURI
-0
Sunte-mi in 15 sept le trebuie 3 luni sa ptr semnalizarea a 3km de Linie simpla ? Iar constructori au terminat viaductul, gara, maczele in 12 luni. O Luna maxim ar fi suficient dar se pare ca CFR Infrastructura cu cei de la CFR Calatori isi trag suturi. Ar fi timpul sa intervina dl. Ministru Bode mai ales ca ar putea sa mai deschida ceva pana la alegeri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE