PRINCE A MURIT la 57 de ani. ARTISTUL a fost găsit fără suflare în liftul reşedinţei din MinnesotaPRINCE A MURIT. Artistul Prince a murit la vârsta de 57 de ani, la reşedinţa sa din Minnesota. Artistul a fost găsit inconştient în liftul complexului rezidenţial Paisley Park, însă medicii nu l-au putut salva.  În urmă cu o săptămână, Prince a ajuns la spital cu simptome de gripă. Poliţia a confirmat decesul. 

PRINCE A MURIT. Trupul artistului, pe numele său adevărat Rogers Nelson, a fost găsit joi dimineaţă, în locuinta sa din Pailsey Park, Minneapolis, care era si studio de inregistrari. În urmă cu o săptămână el a fost nevoit să facă o aterizare de urgenţă a avionului său privat, în Illinois, după ce i s-a făcut rău din cauza unei gripe care l-a ţinut mai multe săptămâni. 

Un apel la numarul unic de urgenta a alertat politia care a sosit la resedinta lui Prince, in jurul orei locale 9.43. Conform TMZ, Prince a fost găsit inconştient în lift, însă medicii nu l-au putut salva. Cantaretul nu a raspuns manevrelor de resuscitare la care a fost supus, iar medicii au fost nevoiti sa declare decesul la ora locala 10.07.

Cauza decesului nu a fost stabilita deocamdată, cazul fiind investigat in prezent. Potrivit unui comunicat oficial al poliției Carver County, la ora 09.43 (ora locală) a fost primit un apel la numărul unic de urgență cu privire la starea gravă în care se află un bărbat.

"Polițiștii și medicii s-au deplasat la fața locului, mai exact la Paisley Park Studios în Chanhassen, statul Minnesota. Medicii au realizat proceduri de resuscitare, însă nu au avut succes. Decesul a fost declarat la ora 10.07. Victima a fost identificată ca fiind Prince Rogers Nelson, în vârstă de 57 de ani. Continuăm să investigăm condițiile în care victima de cedat.", spune sursa citată.

Artistul a fost văzut  la o farmacie, înainte de a fi găsit mort.

CITEŞTE ŞI PRINCE A MURIT. Cauza morţii necunoscută. Apelul telefonic prin care a fost anunţată tragedia

PRINCE A MURIT. Prince Rogers Nelson, născut la data de 7 iunie, 1958 în Minneapolis, Minnesota, a fost un muzician de origine americană, cunoscut sub numele de scenă Prince. Interpretul a mai avut multe alte nume, printre care simboluri greu de pronunțat. Recent, el a fost numit de către fani "Artistul cunoscut în trecut drept Prince" ("The Artist Formerly Known As Prince"), ocazional abreviat în "TAFKAP". Vedeta a vândut mai mult de 100 milioane de înregistrări în timpul carierei sale.

 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător. Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry". "Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

PRINCE A MURIT. În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology" (2004), "3121" (2006) şi " LOtUSFLOW3R" (2009).

Anul trecut, în decembrie, Prince i-a luat prin surprindere pe fanii săi, lansând, fără niciun anunţ prealabil, un nou album de studio, cu 12 piese. Albumul conţine şi două piese ce au fost lansate anterior, "Baltimore"şi "Screwdriver", însă acestea au fost incluse pe noul disc în versiuni reorchestrate. Precedentul album de studio al artistului american, intitulat "HITRUN Phase One", a fost lansat la începutul lunii septembrie 2015. Discul a fost lansat în exclusivitate, pe platforma Tidal.

Etichete: prince, prince a murit, prince mort

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h