Priorităţile PMB: Firea a dat mai mulţi bani pe spectacole decât pe reparaţia străzilor din CapitalăBugetul Primăriei Bucureşti este de peste un miliard de euro pe an, însă distribuţia acestuia nu se realizează în concordonţă cu priorităţile contribuabilului de rând. În primele zece luni ale anului, Primăria Municipiului Bucureşti a cheltuit, în total, 3,59 miliarde de lei, potrivit datelor publicate pe portalul de transparenţă bugetară al Ministerului de Finanţe. Datele arată că, cel puţin din punct de vedere al sumelor cheltuite, străzile sunt mai puţin importante decât cultura şi spectacolele.

Primaria Bucuresti
Primaria Bucureşti
Foto: cetateanul.net

Cele mai mari cheltuieli din totalul celor 3,59 miliarde de lei, care apar în execuţia bugetară, sunt, aşa cum era previzibil, subvenţiile. Cele mai mari sunt cele acordate pentru transportul în comun (464 milioane de lei) şi cele pentru apă caldă şi căldură (300 de milioane de lei), dat fiind că, în Bucureşti, atât preţul călătoriei cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă, cât şi preţul gigacaloriei sunt mai mici decât costurile pe care le au regiile locale, respectiv RATB şi RADET.

Inedit este însă cuantumul cheltuielilor culturale. Astfel, pe locul patru în topul cheltuielilor totale, regăsim "instituţii publice de spectacole şi concerte", către care au fost transferate aproape 176 de milioane de lei din bugetul primăriei, scrie ECONOMICA.net.

În execuţia bugetară, tot la capitolul cheltuieli, dar cu sursă de finanţare „venituri proprii şi subvenţii" se mai regăsesc "alte servicii culturale", pentru care s-au cheltuit 69 de milioane de lei (alte cheltuieli cu bunuri şi servicii) şi "instituţii publice de spectacole şi concerte" cu cheltuieli de 63,6 milioane de lei" (tot alte cheltuieli cu bunuri şi servicii).

Citeşte mai mult pe Economica.net.

Etichete: Bucureşti, buget bucuresti, buget PMB, pmb

0/2 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU
14 dec 19:09
+0
VOTURI
-0
Oferta originala lucru la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
Valentin
14 dec 13:53
+0
VOTURI
-0
CONCLUZIE : incompetentii trebuie sa paraseasca aceasta institutie, in frunte cu liderul G.Firea.

Ati uitat sa mentionati catedrala, la 2 luni se aloca bani pentru grandomania aia inutila.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE