Probleme cu cartelele de hârtie RATB. Călătorii gratuite cu ajutorul unei simple aplicaţiiUn expert în securitate IT în vârstă de 28 de ani a găsit o vulnerabilitate la cartelele de hartie vândute de RATB şi, ajutându-se de o aplicaţie şi un telefon cu Android, a făcut modificări minime pe cartela, schimbări ce i-au permis să călătorească gratuit.

RATB
RATB

Un tânăr de 28 de ani a descoperit o problemă la cartelele RATB acum cateva luni, studiind modul in care sunt stocate datele pe cartelele de hartie vandute de RATB si denumite Mutiplu. Intial a incercat si cu cartele de plastic, dar sunt mai greu de citit cu diversele programe de tip NFC reader. Simplificand la maxim lucrururile, Gabriel a citit cartela cu telefonul, a schimbat un numar pe ea, si a putut avea calatorii infinite.

Ca urmare, cand apropia cartela la aparatele montate in autobuz, nu se scădeau călătorii din "portofelul electronic".

"In momentul in care aparatul din autobuz facea validarea cartelei, nu facea nimic inainte, ci incerca simultan sa iti valideze calatoria, practic sa-ti "capseze" biletul si sa-ti scrie datele curente pe cartela. (...) Nu ar trebui facute in acelasi timp ambele actiuni. Sistemul ar trebui sa verifice mai intai daca este ok cartela si abia apoi sa incerce sa valideze".

Potrivit Hotnews.ro, băiatul a descarcat o aplicatie gratuita de pe Google Play, iar manualul cartelelor este "la liber" pe internet, pe site-ul producatorului.

El a semnalat la RATB problema descoperita si a primit un e-mail de multumire, vulnerabilitatea fiind remediata.

Etichete: cartela ratb, probleme ratb, RATB

0/2 COMENTARII
gogu
17 Mar 16:51
+0
VOTURI
-0
ilie: Transportul in Bucuresti este oricum gratuit pentru ca nu plateste nimeni.

Daca tu nu platesti, asta nu inseamna ca nu plateste nimeni.
Iar daca tariful de 1,3 lei este atat de ridicol, de ce nu-ti platesti calatoria?
ilie
17 Mar 09:46
+0
VOTURI
-0
Pentru ce sa-ti bati capul cu NFC, cartele si alte alea? Transportul in Bucuresti este oricum gratuit pentru ca nu plateste nimeni. Si tariful de 1,3 lei este ridicol. Costa mai mult cartela decat calatoria.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h