INCENDIU LA METROU, între staţiile Victoriei şi Aviatorilor. Circulaţia a fost reluată UPDATE FOTOCirculaţia a fost întreruptă, marţi, la metrou, între staţiile Piaţa Victoriei şi Aviatorilor, după ce s-a semnalat că în tunelul dintre cele două staţii iese fum. Călătorii au fost evacuaţi, iar circulaţia a fost oprită.  ISU a intervenit cu mai multe autospeciale de stingere. Incendiul a izbucnit după ce doi metri de cablu care izolează șina de metrou au luat foc. 

UPDATE 13.00 Circulaţia metroului între Piaţa Victoriei şi Pipera a fost reluată. Iniţial a fost reluată circulaţia între Pipera şi Piaţa Victoriei 1 pe firul 1 şi a fost redeschisă staţia Piaţa Victoriei 2. Ulterior, a fost redeschis şi celălalt fir, metroul circulând cu restricţii de viteză.


UPDATE 11.30 Metrorex: "La acest moment s-a reluat circulaţia între Pipera şi Piaţa Victoriei 1 pe firul 1, s-a redeschis staţia Piaţa Victoriei 2. Se lucrează la schimbarea izolatorului şi în circa 30 de minute se va relua circulaţia şi pe această porţiune, cu restricţie de viteză. Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat."

"Traficul de pe magistrala Berceni-Pipera, închis, între stațiile de metrou Piața Victoriei și Aviatorilor, din cauza unui incendiu izbucnit la un izolator de la șina de metrou, a fost reluat. Îmbarcarea călătorilor se face alternativ, de pe același peron", a precizat şi DSU.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la Antena 3: "Reacția a fost foarte rapidă, și a Metrorex-ului și a colegilor de la ISU București. Acolo au fost mobilizate echipe de intervenție, pompieri și SMURD la cele două capete ale tunelului, adică în Piața Victoriei și Piața Aviatorilor. Acolo au fost evacuate persoanele care erau încă în stație. Multe s-au autoevacuat .Din fericire, nu avem victime. Până la momentul ăsta, nu a fost adus la cunoștința noastră că persoane au fost intoxicate sau au pățit ceva."

UPDATE 11.24 Comunicat Metrorex:

"Astazi, 14 iunie 2016, la ora 09:50, in tunelul de metrou dintre statiile Piata Victoriei 1 si Aviatorilor, s-a produs o defectiune la un izolator de la sina a treia. Izolatorul a ars, producand o degajare importanta de fum la 150 m de statia Piata Victoriei 1.

In acest moment, se lucreaza la schimbarea izolatorului defect.

Au fost imediat luate masuri de scoatere de sub tensiune in zona. Ventilatia a fost actionata imediat in sistem de evacuare a fumului din statie.

S-au luat masuri de inchidere imediata a statiilor Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2. Pana la rezolvarea problemei mentionate, trenurile circula in sistem pendula intre statiile Aviatorilor si Pipera; intre statiile Berceni si Piata Romana, trenurile circula pe ambele fire.

Momentan, pe Magistrala 1 de metrou trenurile nu opresc in statia de metrou Piata Victoriei 2. In scurt timp, se va deschide statia de metrou Piata Victoriei 2.

Echipele de Pompieri Salvatori de la Metrorex, impreuna cu echipe de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, au intervenit imediat. Nu au existat calatori afectati de fum. Cerem scuze calatorilor pentru disconfortul creat."

UPDATE 11.00 Departamentul pentru situaţii de urgenţă a precizat că, la ora 10:03, prin apel 112, a fost semnalat fum în tunelul de metrou dintre stațiile Piața Victoriei și Aviatorilor.

"Apelul a fost făcut de către conductorul unei garnituri de metrou care se deplasa pe direcția Piața Victoriei - Aviatorilor. Având în vedere că fumul se manifesta între cele două stații de metrou, au fost constituite dispozitive de recunoaștere și intervenție, în ambele stații, astfel: la Piața Victoriei intervin trei echipaje de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă, o autospecială de descarcerare grea și trei autospeciale cu apă și spumă, iar dinspre Aviatorilor, trei echipaje de prim-ajutor și trei autospeciale cu apă și spumă.
Incendiul a avut loc la 150 de metri de stația Victoriei, sensul spre Aviatorilor, unde au ars doi metri liniar de izolator de la șina de metrou. Nu există persoane rănite, iar călătorii care se aflau în cele două stații au fost evacuate, precum și cei care se aflau în garniturile de tren.

 Incendiul a fost lichidat și în acest moment se intervine pentru restabilirea condițiilor normale de trafic."

UPDATE 10.50 La staţia Aviatorilor s-a permis accesul călătorilor. Rămâne închisă staţia Piaţa Victoriei. Spre Pipera se circulă pe un singur fir.

"In acest moment sina 3 de pe tunelul in cauza a fost scoasa de sub tensiune, iar salvatorii Metrorex si pompierii sunt in tunel pentru a afla ce s-a intamplat", au mai precizat sursele citate.

UPDATE 10.45 Nu se circulă pe nici un sens la Piaţa Victoriei, precizează ISU. În prezent se procedează la evacuarea fumului.

 

"În metroul în care eram au anunţat că e o defecţiune şi hai să ne întoarcem şi mecanicul a început să fugă, vă daţi seama că toată lumea a luat-o la fugă în garnitura respectivă, am ieşit şi am stat vreo 10 minute pe peron, apoi au ajuns pompierii care ţipau să ieşim şi au întins furtunul pe jos", a declarat un martor pentru Mediafax.

UPDATE 10.40 Circulația trenurilor de metrou între Piața Victoriei și Aviatorilor este întreruptă, deoarece s-a sesizat o degajare de fum în tunel, a anunţat şi purtătorul de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru.

"Circulația metroului este întreruptă pe linia Piața Victoriei — Aviatorilor, întrucât a fost sesizată degajare de fum în tunel. Salvatorii metroului se află în tunel pentru a determina cauza degajării de fum și pentru a remedia situația", a precizat Evelyne Croitoru. Potrivit acesteia, circulația este întreruptă pe linia respectivă de la ora 9,50.

UPDATE 10.30 ISU anunţă că au ars 2 m liniari de izolator de la şina de metrou. Incendiul s-a produs la 150 m de staţia Victoriei, sensul spre Aviatorilor, adaugă reprezentanţii ISU. Se fac verificări în continuare.

 

UPDATE 10.25. Potrivit iSU, în staţia Victoriei este fum dens. "Nu sunt garnituri de metrou pe tronsonul Aviatorilor- Romană, pe peron la Victoriei nu sunt calatori", mai informează ISU.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti,  6 autospeciale de stingere si 4 SMURD acţionează la metrou după ce s-a semnalat că iese fum în tunelul dintre statiile Victoriei şi Aviatorilor.

Evenimentul a fost semnalat de conductorul garniturii de metrou care se deplasa de la Victoriei spre Aviatorilor.

Garnitura de metrou s-a intors in statia Victoriei. ISU precizează că  echipajele de pompieri  vor patrunde in subteran şi vor face verificări.

Nu sunt raportate persoane ranite. Călătorii au fost evacuaţi. Circulaţia este întreruptă la această oră, 10.15.
 

Etichete: circulatie intrerupta metrou, fum la metrou, metrou, metrou aviatorilor, metrou victoriei, probleme metrou

0/1 COMENTARII
TUDOR POPESCU
14 Jun 18:49
+0
VOTURI
-0
Un singur lucru este ascuns de ploaia de in formatii CAND VA FI DAT AFARA DIRECTORUL DE EXPLOATARE A METROU PERSOANA CARE DIN NEGLIJENTA NU A EFECTUAT PROBELE PROFILACTICE REGULAMENTARE PRIN CARE SE TESTEAZA SI IDENTIFICA PUNCTELE SLABE ALE SISTEMULUI ENERGETIC LOCAL AL METROULUI

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE