Probleme pe șoseaua Iancului, după finalizarea lucrărilor de modernizarePe Șoseaua Iancului nu sunt locuri de parcare pe margine, iar autobuzele nu au loc într-una dintre stații.

Probleme pe soseaua Iancului, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare
Probleme pe șoseaua Iancului, după finalizarea lucrărilor de modernizare
Foto: hotnews.ro

Desi lucrarile au costat 60 milioane de lei, primele probleme au inceput deja sa apara. Potrivit proiectului initial, linia de tramvai si refugiile trebuiau proiectate in asa fel incat autobuzele sa poata circula pe banda tramvaiului si stationa in statiile acestuia, un fel de banda unica pentru transportul public. Problema e la una dintre statii, unde autobuzele nu incap daca vin doua in acelasi timp din sensuri opuse. In plus, locuitorii din zona sunt revoltati ca artera nu are prevazute locuri de parcare pe margine, iar Primaria Capitalei nu a construit nici cele doua parcari etajate in spatele blocurilor, anuntate in cadrul proiectului, informează hotnews.ro.

Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei spune ca autobuzele nu incap intr-o singura statie, fiind vorba de o eroare de proiectare.

"Politia Rutiera a cerut ca un refugiu de tramvai sa fie mutat, din cauza unei intersectii cu o strada secundara, si s-a ajuns sa avem doua refugii in paralel, astfel ca nu incap autobuzele daca vin din ambele sensuri in acelasi timp. Aceasta decizie a fost luata in 2012-2013 si directia de Drumuri din Primaria Capitalei a fost de acord", a explicat acesta pentru HotNews.ro.

In ceea ce priveste parcarile, chiar daca pe bulevard nu a fost prevazut de la inceput niciun loc de parcare, in 2015, Primaria Capitalei a anuntat ca va face doua parcari supraetajate intre blocurile din spatele Soselei Iancului, pe strazile Dridu Georgescu si Stanescu Gheorghe, acestea urmand sa aiba 250 de locuri.

"Conform aprobarilor obtinute pana acum, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a Soselei Iancului, oprirea va fi interzisa pe margine. Dar sunt prevazute a fi realizate doua parcari in incinta blocurilor de pe Sos. Iancului. Una este pe str. Dridu Georgescu, iar cealalta pe str. Stanescu Gheorge. Ambele vor avea in jur de 250 de locuri. Acum incercam sa obtinem avizele pentru autorizatiile de construire a celor doua parcari. Din pacate pana in prezent nu am obtinut avizul de la Mediu pentru realizarea lor. Exista niste discutii ca ar fi spatii verzi intre blocuri desi nu sunt. Aceste parcaje vin si ajuta mediul, plus ca se are in vedere realizarea unor spatii verzi. Aceste parcari impreuna cu parcarile de la viitorul spatiu comercial de pe Sos Iancului - dorim sa facem un parteneriat cu ei pentru acceptarea pe timpul noptii a masinilor riveranilor in parcare - vor scoate toate masinile care stationeaza pe Iancului", a declarat Ion Dedu, fostul director al directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, pentru HotNews.ro, in ianuarie 2015.

Pana acum insa nu s-a facut nimic. Daca in timpul lucrarilor oamenii parcau pe linia de tramvai, si a fost liniste, acum acestia sunt revoltati ca nu au unde sa parcheze.

Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei, spune ca pe Soseaua Iancului nu au fost niciodata locuri de parcare, existand mereu interdictia de a parca pe prima banda. "Lipsa parcarilor a fost o lipsa de viziune a fostei administratii. In ceea ce priveste parcarile supraterane, legislatia din Romania prevede acordul vecinilor. Cand li s-a adus la cunostinta celor care locuiesc acolo ca se va face o parcare supraterana cu plata nu si-au mai dat acordul. Au preferat sa mentina parculetul. De asta proiectul nu s-a mai facut", a explicat Alex Ichim.

Mai mult, Ichim spune ca investitiile facute in acest proiect nu se justifica deoarece nu aduce imbunatatiri ale traficului in zona.

Etichete: lucrari iancului, Şoseaua iancului

0/4 COMENTARII
qaaa
06 Feb 13:00
+0
VOTURI
-0
Vaia vai nu mai au garoii unde sa-i parcheze cotetele. Pana acum parcau pe liniile de tramvai si pe spatiul verde. Intgr-o tara civilizata daca nu ai unde sa-ti parchezi masina este treaba ta, nu a primariei. Primaria iti pune la dispozitie locuri cu plata, dar la noi, garoii parcheaza pe trotuar. Cand nu-i mai lasi incep sa latre. Animale
bibiu
06 Feb 09:11
+0
VOTURI
-0
duci masina la remat si iti cumperi bicicleta, daca te bati in piept smardoi.
Gore
06 Feb 08:37
+0
VOTURI
-0
Pai si locuitorii nu si-au dat seama ca n-au locuri de parcare decat atunci cand s-a pus in functiune linia respectiva?
Cum trebuie sa respecte legea, cum isi aduc aminte ca n-au locuri de parcare.
catalin
06 Feb 05:17
+0
VOTURI
-0
Cred ca este cazul sa luati in discutie si ce se intampla in zona noului Mega Mall unde la fel au disparut o multime de locuri de parcare si au aparut niste trotuare extralargi si piste de biciclete neutilizate de nimeni. Solutia cu parcarea la centrele comerciale nu este viabila deoarece acestea nu accepta decat parcarea in afara programului de functionare care este de obicei 7-23. Ce facem cu masinile intre orele 18-23???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h