Problemele continuă la TAROM. Încă o cursă a întârziat din cauza unor probleme tehniceO nouă cursă a companiei de stat Tarom înregistrează, marţi dimineaţă, o întârziere de peste trei ore, din cauza unor probleme tehnice detectate la aeronavă.

Problemele continua la TAROM
Problemele continuă la TAROM

Cursa Bucureşti-Iaşi programată pentru ora 8.00 are o întârziere de peste trei ore şi urmează să decoleze abia la 11.35, potrivit news.ro.

Cursele interne, precum cele între Bucureşti şi Iaşi, sunt efectuate de obicei cu avioane ATR.

Întârzierea vine după un eveniment similar care a avut loc luni, când cursa Bucureşti - Sofia şi zborul retur, de la Sofia spre Bucureşti, au înregistrat întârzieri de peste patru ore din cauza unei defecţiuni la sistemul de comunicaţii al aeronavei.

"Cursa Tarom cu destinaţia Sofia a decolat cu întârziere din cauza unor disfuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii al aeronavei. Echipa tehnică a efectuat toate operaţiunile necesare pentru restabilirea sistemului în cauză. Ca urmare a acestei intârzieri, şi programul zborului RO605/6 către Timişoara va fi ântârziat", a precizat luni Tarom, în răspunsul transmis News.ro.

CITEŞTE ŞI Tarom ar putea închiria două aeronave de generaţie nouă

În ultima lună au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, în special din cauza unor defecţiuni tehnice.

La sfârşitul lui septembrie, o cursă Tarom spre Amsterdam s-a întors la Bucureşti din cauza unei defecţiuni la instalaţia de climatizare. Apoi, joi 13 octombrie, un avion cu destinaţia Iaşi a ratat decolarea de pe aeroportul Henri Coandă, din cauza unei probleme tehnice.

Vineri, o cursă Tarom pe ruta Bucureşti-Timişoara a fost amânată două ore din cauza defectării unui difuzor.

În plus, cursa Bucureşti-Iaşi, care urma să decoleze, vineri 14 octombrie, la ora 17.20 de pe aeroportul Henri Coandă, a fost anulată, unul dintre pasageri reclamând că reprezentanţii companiei nu au oferit nicio explicaţie.

În urma acestor incidente, Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a cerut în urmă cu o săptămână măsuri suplimentare de control privind siguranţa avioanelor aflate în portofoliul companiei de stat Tarom, iar verificările să fie efectuate şi de către alţi angajaţi decât cei care le fac pe cele zilnice.

Etichete: incidente tarom, intarzieri tarom, probleme tehnice tarom, tarom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE