PROBLEMELE DIN TRAFIC se mută Bulevardul Iuliu Maniu. Unde sunt semafoare defecte, marţiTRAFIC BUCUREŞTI MARŢI, 26 APRILIE 2016. După ce luni traficul a fost dat peste cap în zona Drumul Taberei, din cauză că semafoarele electrice nu au fost funcţionale luni la intersecţia dintre Bd. Timişoara - str. Braşov, şoferii fiind nevoiţi să piardă zeci de minute în maşini aproape fără să înainteze, marţi coşmarul s-a mutat pe Bulevardul Iuliu Maniu. Azi NU funcţionează semafoarele la Piaţa Gorjului, anunţă poliţiştii, o intersecţie foarte aglomerată mai ales la orele de vârf. 

PROBLEMELE DIN TRAFIC se muta Bulevardul Iuliu Maniu. Unde sunt semafoare defecte, marti
PROBLEMELE DIN TRAFIC se mută Bulevardul Iuliu Maniu. Unde sunt semafoare defecte, marţi

TRAFIC BUCUREŞTI MARŢI, 26 APRILIE 2016. Potrivit poliţiştilor, marţi dimineaţă, sunt defecte semafoarele electrice amplasate la Piaţa Gorjului, aglomeraţia fiind în creştere din cauza numărului mare de maşini care tranzitează zona.

Valorile de trafic sunt foarte mari în zona intersecţiei de la Piaţa Gorjului, în fiecare zi a săptămânii, mai ales la orele de vârf, dimineaţa şi seara. 

TRAFIC BUCUREŞTI MARŢI, 26 APRILIE 2016. 

Autorităţile susţin însă, că din acest an, coşmarul traficului de pe Bd. Iuliu Maniu ar putea lua sfârşit prinn introducerea lui în Sistemul de Management al Traficului din Bucureşti. 

Pe lista de priorități a Primăriei Capitalei a ajuns în sfârșit și Bd. Iuliu Maniu. "În acest an vor fi corelate intersecțiile de pe Bd. Iuliu Maniu și introduse în sistemul de management al traficului. De asemenea, în funcție de buget vom încerca și corelarea altor intersecții", ne-au transmis oficialii din Primăria Capitalei.

TRAFIC BUCUREŞTI MARŢI, 26 APRILIE 2016.  În bugetul pentru acest an, pentru sistemul de semaforizare a Municipiului București a fost prevăzută și aprobată suma de 28.919.549 lei.

Sistemul de Management al Traficului a fost implementat în București între 2007 și 2009.  Acesta permite controlarea traficului bucureștean din Centrul de Control și corectarea live a problemelor, în funcție de situația din teren, la un anumit moment. Inclusiv autobuzele RATB sunt dotate cu emițători ce permit prioritizarea lor în intersecții. În realitate însă, aceste măsuri nu sunt aplicate, pentru că activitatea curentă a Centrului de Control este în principal aceea de a monitoriza evenimentele. "În prezent, nu există intervenție live în program. Totuși, sistemul are capacitatea necesară pentru ca aceasta să fie implementată", se precizează într-un raportul preliminar al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipalităţii. 

TRAFIC BUCUREŞTI MARŢI, 26 APRILIE 2016.  Potrivit poliţiştilor, şoferii trebuie să fie atenţi şi dacă au drum prin intersecţia Calea Griviţei – Str. Lainici, unde, de asemenea, marţi dimineaţă, NU funcţionează semafoarele electrice. 

Probleme de circulaţie de pe Bd. Iuliu Maniu vin la numai o zi după ce traficul a fost dat peste cap în zona Drumul Taberei. Luni, semafoarele electrice nu au funcţionat la intersecţia Bd. Timişoara – str. Braşov, ceea ce a făcu ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii dificile. Detalii, aici. 

Tot marţi, traficul rutier este DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR DE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ, în următoarele zone:

- Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;
- Bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi între Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu);
- Bd. Eroilor Sanitari între Piaţa Operei Române şi Bd. Eroilor.
- Şos. Pantelimon între Şos. Iancului şi Şos. Vergului;
- Piaţa Sudului;
- Bd. Liviu Rebreanu între Bd. Nicolae Grigorescu şi Bd. 1 Decembrie 1918;
- Str. Valea Ialomiţei;
- Str. Râul Doamnei;
- Calea Văcăreşti între Str. Mărţişor şi Şos. Olteniţei.

ACCIDENTE RUTIERE:

În ultimele 24 de ore, în Capitală, au fost înregistrate 5 accidente rutiere, în urma cărora 4 persoane au fost rănite uşor, iar o persoană a decedat.

PRINCIPALELE CAUZE:

- neacordarea prioritatii de trecere pietonilor care au acest drept;
- traversarea neregulamentara a pietonilor;
- neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare.

Etichete: Bucureşti, bulevardul Iuliu Maniu, Capitală, marti 26 aprilie 2016, Sectorul 6, trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE