Procesiune de Florii, duminică, în Capitală. Pe ce traseu vor mărșălui miile de participanțiCredincioșii catolici sărbătoresc duminică Floriile, ocazie cu care va fi organizată o procesiune pe străzile Bucureștiului, anunță Arhiepiscopia Romano-Catolică a Bucureștiului. 

Florii catolice
Florii catolice

Mii de credincioșii romano-catolici din București, printre care foarte mulţi tineri, toţi preoţii din parohiile bucureştene, călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale vor participa duminică, 24 martie 2013, la procesiunea de Florii pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti o organizează și în acest an pe străzile capitalei.

Procesiunea de Florii va fi prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU, împreună cu mons. Cornel Damian, episcop auxiliar de București, și Mons. Baudouin Biajila Muankembe, consilier la Nunțiatura Apostolică din România. Va începe la ora 14.00, la Biserica Franceză "Sacré Coeur" (str. Cpt. Demetriade nr. 3, lângă Statuia Aviatorilor), cu ceremonia binecuvântării ramurilor. Participanții vor porni apoi pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Cu ramuri în mână, credincioșii și preoții îi vor cânta Mântuitorului, iar în fruntea procesiunii tinerii vor purta „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului".

La sfârșitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19) se va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU.

În Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXVIII-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Benedict al XVI-lea le-a transmis încă din 2012 tinerilor din lumea întreagă un mesaj, cu tema „Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile" (cf. Mt 28,19). Mesajul are scopul de a-i pregăti pe tineri pentru celebrarea la nivel mondial a ZMT, care va avea loc în iulie a.c. la Rio de Janeiro, în Brazilia. „Aşa cum arată marea statuie a lui Cristos Răscumpărătorul la Rio de Janeiro – afirmă Papa emerit în mesaj –, inima sa este deschisă la iubirea faţă de toţi, fără deosebiri, şi braţele sale sunt întinse pentru a ajunge la fiecare. Fiţi voi inima şi braţele lui Isus! Mergeţi să mărturisiţi iubirea sa, fiţi noii misionari însufleţiţi de iubire şi de primire!" Ziua Mondială a Tineretului a fost instituită de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă, şi uneşte triumful lui Cristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – şi vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Etichete: 2013, arcb, Bucureşti, calendar bisericesc 2013, catolici, duminica Floriilor, florii, Paștele catolic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE