Procesul intentat de Kovesi postului Antena 3 a fost amânat. Un jurnalist i-a recuzat pe judecătoriCurtea de Apel București a amânat procesul intentat de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, postului de televiziune Antena 3, după ce jurnalistul Răzvan Savaliuc a recuzat completul de judecată.

Procesul intentat de Kovesi postului Antena 3 a fost amanat
Procesul intentat de Kovesi postului Antena 3 a fost amânat

Miercuri ar fi trebuit să se desfășoare ultimul termen în acest proces, în care jurnaliști de la Antena 3 au fost obligați de instanța de fond să plătească daune morale de 250.000 de lei Laurei Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute într-o emisiune din iunie 2014, potrivit Agerpres.

În sala de judecată au fost prezenți jurnaliștii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Mircea Badea, Adrian Ursu și analistul Mugur Ciuvică. Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupă de acest caz, Gabriela Manuela Rădulescu și Adreea Doris Tomescu, pe care le-a acuzat de îndeplinirea obligațiilor profesionale cu rea-credință. Savaliuc este nemulțumit de faptul că instanța nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conține un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Cererea de recuzare va fi dezbătută de un alt complet de judecată, urmând a se stabili un termen când procesul va fi reluat. Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014. Decizia nu este definitivă, iar toate părțile au declarat recurs.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

Etichete: antena 3, Kovesi, proces antena 3, proces kovesi antena 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE