Procesul lui Poteraş, la a 23-a amânareFostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, s-a prezentat, luni, în faţa instanţei de judecată în procesul în care acesta este acuzat de DNA de fapte de corupţie ce vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri. Şi de această dată, instanţa a rămas în pronunţare şi a fixat un nou termen de judecată, după alte 23 de amânări consecutive. 

Procesul lui Poteras, la a 23-a amanare
Procesul lui Poteraş, la a 23-a amânare

Luni, Cristian Poteraş s-a prezentat în faţa instanţei de judecată în procesul în care acesta este acuzat de DNA de fapte de corupţie ce vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri. După ce a analizat toate punctele de vedere şi a ataşat la dosar noua expertiză evaluatorie a terenurilor din cauză, întocmită în ultima lună, preşedintele completului de judecată, Alina Carmen Gohoreanu, a decis fixarea unui nou termen de judecată în procesul de corupţie în care fostul edil al Sectorului 6 este acuzat de corupţie. Judecătoarea a fixat noul termen de judecată la începutul lunii februarie, pentru studierea raportului de expertiză ataşat la dosar.

Până în prezent, de la primul termen de judecată, respectiv pe 23.03.2011, au mai avut loc 22 termene, de fiecare dată fiind decisă amânarea cauzei. Aceasta este cea de-a 23-a amânare a termenului de judecată în procesul lui Poteraş.

Poteraş, acuzat că a restituit ilegal un teren vărului soţiei sale

Poteraş a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar legat de retrocedarea ilegală a şase terenuri, împreună cu alţi şase funcţionari publici din Primăria Sectorului 6. Imobilele, în suprafaţă totală de aproape 120.000 mp, ce au fost restituite în anul 2006, valorau la vremea respectivă 58,2 milioane euro.

Urmărirea penală a lui Cristian Poteraş a început în octombrie 2009, alături de Gheorghe Floricică - secretarul Primăriei Sectorului 6, funcţionarii publici (Dumitru Vultur, Daniel Moise şi Petre Boncea - membri ai subcomisiei de aplicare a legii fondului funciar), precum şi şefa Serviciului Cadastru Date Urbane şi Fond Funciar, Cristina Popescu şi Dorina Piftor, consilier în Primăria Sectorului 6.

Ofiţerii anticorupţie susţin că cei şapte inculpaţi, în frunte cu primarul Poteraş, au simulat "reconstituirea dreptului de proprietate în avantajul unui grup de persoane, una din acestea fiind vărul soţiei edilului, Lucian Viorel Grecu".

Persoanele care au primit, în realitate, aceste terenuri necuvenite sunt Fabian Schwartzenberg, Lucian Viorel Grecu, Valeriu Pandor şi Marian Jean Căpăţână, susţin procurorii care apreciază că, înainte să fie împroprietăriţi, cei care au solicitat terenurile şi-au vândut drepturile litigioase unui grup de interese, apropiat celor menţionaţi anterior. Mai mult, terenurile pentru care se solicitau retrocedările ar fi fost situate în afara Bucureştiului, în comuna Domneşti, însă au fost restituite în Capitală.

Astfel, ar fi fost cauzată o pagubă în valoare totală de peste 58,2 milioane euro patrimoniului Municipiului Bucureşti, respectiv Clubului Sportiv Rapid, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie ICECHIM şi Academiei Române – Institutul de Biologie, terenurile în cauză aparţinând, în mare parte, domeniului public ori domeniului privat al Municipiului Bucureşti şi persoanelor juridice anterior menţionate.

Etichete: Cristian Poteraş

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE