Procurorii cer arestarea preventivă a lui Carmen Adamescu: Va fi prezentată Tribunalului BucureştiCarmen Adamescu, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, va fi dusă, joi, la Tribunalul București unde judecătorii vor decide dacă emit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele ei. Până la acest moment, magistrații nu au stabilit ora la care se va judeca cererea procurorilor.

Carmen Adamescu
Carmen Adamescu

Carmen Adamescu a fost reținută pentru delapidare și evaziune fiscală, după ce procurorii și polițiștii au făcut percheziții, miercuri, la locuința acesteia și la sediul Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind estimat la 43.000.000 lei. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri a fiului vitreg, Alexander Adamescu, și a firmei Unirea Shopping Center.

"Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii", ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile care ar fi fost efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnați", potrivit unui comunicat al IGPR. Dan Adamescu a murit în ianuarie 2017.

Etichete: arestare preventivă, carmen adamescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE