Procurorii DNA anchetează contractele dintre Loteria Româna și firma greacă IntralotProcurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează acte de urmărire penală cu privire la proceduri de achiziţie publică, al căror beneficiar a fost Compania Loteria Română. În cauză, procurorii au dispus, în baza art. 11 din OUG 43/2002, efectuarea unui raport de constatare tehnico-ştiinţifică pentru evaluarea prejudiciului.

STS va realiza o retea securizata de comunicatii pentru Loteria Romana
STS va realiza o reţea securizată de comunicaţii pentru Loteria Română
Foto: realitatea.net

Ministerul Finanțelor favorizează firma Intralot pentru un nou acord cu Loteria Română, anunță hotnews.ro.

Ministrul finanțelor publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat în luna iunie un ordin de ministru prin care mandatează reprezentanții statului în AGA a Companiei Naționale "Loteria Română" S.A. să împuternicească Consiliul de Administrație și conducerea executivă a companiei să înceapă negocierile pentru încheierea unui contract de asociere în participație, pentru operarea unui nou sistem loteristic.

Este vorba de un nou contract pentru servicii de loterie, precum 6/49, 5/40 și Joker, pe o perioadă de 10 ani.

Ofertantul favorit pare să fie tot firma grecească Intralot, aceeași cu care Loteria Română a încheiat contracte și în 2003, tot pe zece ani, și care s-au dovedit păguboase pentru statul român.

Contractul a expirat anul trecut în decembrie. În mod normal, ar fi trebuit să fie demarat un proces transparent de selecție a unui nou partener. Proces transparent nu a existat, însă au tot fost încheiate acte adiționale la vechiul contract.

HotNews.ro a atras atenția încă din octombrie 2013 că Loteria Română intenționează să atribuie acest contract de asociere în participație, în urma unei proceduri de selecție total netransparente, operatorului Intralot.

Este al doilea contract care va fi încheiat într-un mod netransparent, după cel cu grupul austriac Novomatic cu care a fost semnat un parteneriat pe 15 ani în domeniul videoloteriei. De altfel, grupul austriac Novomatic deține 5,07% din acțiunile firmei grecești Intralot.

Citește continuarea pe hotnews.ro.

Etichete: contracte, DNA, Loteria Română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE